(închide)

O nouă ediție a festivalului RomânIA autentică la Hobița!

 

Cea de-a treia ediţie a Festivalului RomânIA Autentică va avea loc de Sânziene, în perioada 23-24 iunie, în trei localități simultan, la Hobiţa (Gorj) – Poiana Mare, la Iaşi în fața Palatului Culturii şi în Piața Sfatului din Braşov.

Anul acesta, spun organizatorii, în cele trei localități sunt așteptați peste 100.000 de români să celebreze IA. Cămașa tradițională românească-IA-este brandul de țară care aduce în prim plan folclorul autentic românesc. În organizarea evenimentului din Gorj sunt implicați cei de la Asociația Națională a Antreprenorilor, Primăria Peștișani, Consiliul Județean gorj, Ansamblul Doina Gorjului, Școala Populară de Artă etc.

Prima zi a festivalului RomânIA Autentică este dedicată atelierelor de creație, meşteşugarilor, participanții având posibilitatea de a învăța tehnicile folosite în atelierele de țesut, cusut cu motive tradiționale, de tors lână, croșetat, olărit etc. Cea de-a doua zi a festivalului este rezervată spectacolelor folclorice care se vor desfăşura cu concursul unor artişti prestigioşi.

Vizualizări: 659

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste