(închide)

Olimpica Diana Oprea, de la CNGC Motru, media 10 la examenul de Bacalaureat

 

Eleva Diana Oprea, absolventă a Colegiul Național „George Coșbuc” din municipiul Motru, a obținut media finală 10 la examenul de bacalaureat, după afișarea rezultatelor finale. Olimpică și mereu un elev care a avut rezultate excepționale la școală, Diana Oprea s-a remarcat prin dorința de a fi din ce în ce mai bună pe plan școlar, prin capacitățile sale intelectuale, buna educație și firea sa blândă, seriozitate, pasiunea pentru lectură și limbile străine. 

Adolescenta a fost felicitată de profesorii săi de la Colegiul Național „George Coșbuc” Motru: „Felicitări elevilor și profesorilor Colegiului Național “George Coșbuc”! Două examene promovate cu rezultate frumoase: Evaluarea Națională (promovabilitate 92%), Bacalaureat (promovabilitate 93,10%). Felicitări copilului nostru de și cu nota 10 (Diana Oprea), felicitări celor 26 de elevi cu medii peste 9, celor 44 de elevi cu media peste 8,celor 66 de elevi cu media peste 7, celor 24 de elevi cu media peste 6! Le dorim succes la celelalte examene care îi așteaptă!”. 

Eleva olimpică Diana Oprea mulțumește tuturor profesorilor CNGC Motru: „Rezultatul la examen, pentru mine se înscrie într-un an fertil, cu participări la olimpiade și cu “întâlniri destinale”. Pregătirea în cadrul orelor de la Centrul de Excelență al Colegiului Național “George Coșbuc”, alături de doamna Rodica Păuna, a presupus nu doar acumularea unor cunoștințe, ci și “a trăi idei”, în formula lui Horia Patapievici. Recunoștința se îndreaptă către toți profesorii de la Colegiul Național “George Coșbuc”, către doamna învățătoare, către familie și prieteni, fără care nu aș fi fost aceeași. Cred că bacalaureatul este mai întâi un examen de rezistență la efort susținut și la presiune psihologică, de aici și calificarea acestuia drept un test al maturității”, a spus olimpica Diana Oprea pentru Pagina Olteniei.

În perioada imediat următoare, adolescenta se va înscris la facultate: „Urmează să mă înscriu la Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universității din București, la secția Limbă și literatură. Nu voi susține examen, am obținut de-a lungul anilor o diplomă de locul I și două de locul al III-lea la etapa naționala a Olimpiadei de limba franceză, ceea ce îmi asigură locul la Facultatea de limbi străine”, a declarat olimpica.

https://www.paginaolteniei.ro/articol/olimpica-din-motru-ambasador-al-limbii-franceze!_2632.html

Vizualizări: 2,135

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste