(închide)

OMV Petrom şi-a redus producţia. România a importat masiv gaze vineri

 

Importurile de gaze ale României se ridică, vineri, la 20% din consumul naţional, în contextul în care OMV Petrom a oprit mai multe instalaţii de la hub-ul de gaze Hurezani, unde se află principala staţie de tratare a gazelor din ţară, au declarat, pentru AGERPRES, surse din sectorul energetic.

Astfel, potrivit site-ului Transgaz, vineri la ora 14:00 în sistemul naţional de gaze erau 25,2 milioane de metri cubi pe zi, din care 19,4 milioane de metri cubi producţie internă şi 5,8 milioane de metri cubi din import.

Ponderea importurilor (20% din total) este foarte mare, având în vedere că, în timpul verii, producţia internă acoperă de regulă consumul ţării.

Potrivit surselor AGERPRES, situaţia se datorează faptului că OMV Petrom a început lucrări de revizie la instalaţiile de la Hurezani, principalul hub de gaze din ţară, lucrări care vor dura câteva zile.

Continuarea pe https://www.agerpres.ro/economic-intern/2020/09/18/romania-importa-masiv-gaze-vineri-dupa-ce-omv-petrom-si-a-redus-productia--575308

Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste