(închide)

Târgul Meșterilor Populari vă așteaptă ... online!

 

Anul acesta, Târgul Meșterilor Populari va fi organizat online. Trăim vremuri atipice și reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a decis să organizeze evenimentul mult așteptat online. „Eram obișnuiți ca, în luna august să îi vedem pe meșteri prezenți în zona centrală a municipiului Târgu Jiu și timp de o săptămână să putem să ne alegem dintre produsele lor. E greu pentru mulți să se obișnuiască să cumpere online, deoarece spun ei una este să vezi produsele și să mai discuți cu meșterul care le-a făcut și alta este stai în fața calculatorului și să faci cumpărături”, a transmis Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al CJCPCT Gorj.

Astfel, din data de 21 august 2020, pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, iubitorii de produse autentice pot vedea fotografii cu obiectele la care au lucrat meșterii în ultima perioadă. Cei care doresc să achiziționeze diferite produse vor avea la dispoziție mai multe detalii despre ele pe pagina de Facebook a Centrului. Sunt prezenți online meșteri din mai multe județe ale țării. Cumpărătorii au posibilitatea să își aleagă produse de calitate, lucrate manual cu multă dragoste de către cei care continuă să ducă mai departe meșteșugurile tradiționale. Fiecare meșter va avea trecut un număr de telefon la care poate fi contactat pentru mai multe detalii despre produse, dar și prețurile cu care acestea pot fi achiziționate.

La ediția a XVI-a, ediție online, vor fi prezenți mari creatori din țară: Balea Ioan Daniel din Cugir, Borodi Vasile din Maramureș cu împletituri, Pompiliu Ciolacu din Gorj cu icoane pe lemn, Costea Gheorghe din Oradea cu pictură icoane pe sticlă și lemn, Măric Ioan din Bacău cu pictură naivă, Muntean Nicolae din Alba cu pictură icoane pe sticlă, Cornel și Liviu Sitar din Maramureș cu olărit, Banu Elena din Râmnicu Vâlcea cu țesături, Ciobanu Ionică din Craiova cu icoane pe lemn, mobilier sculptat, troițe, Ciuculescu Traian din Pitești cu instrumente muzicale, Cococi Ionel din Olt cu ceramică de vădastra, Cramariuc Florin din Suceava cu cioplituri în lemn, Curta Adam din Cluj cu pictură icoane sticlă, Curta Iuliana din Cluj cu podoabe, Rătezeanu Ion din Gorj cu diferite obiecte din ceramică, Nicolae Rotaru din Crasna, Gorj cu diferite obiecte cioplite în lemn, Suciu Veturia din Cluj cu țesături.

Vizualizări: 420

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste