(închide)

Pacientă a medicului neurochirurg de la SJU Târgu-Jiu: „Dumnezeu lucrează prin oameni! Am scăpat de dureri groaznice”

 

Compartimentul de Neurochirurgie de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu s-a dezvoltat din dorința unui tânăr medic de a se întoarce în țară, pentru a le oferi pacienților servicii medicale, la fel ca în Germania. Acest lucru se întâmpla în 2022, iar la începutul anului 2023 a fost operat cu succes primul pacient. Echipa  de management a unității medicale, sprijinită de Consiliul județean Gorj, a făcut achiziții de aparatură medicală, truse complete de neurochirurgie, instrumentar, având ca standard calitativ instrumentarul cu care dr. Coldușu a lucrat în Germania și astfel au pus pe picioare un compartiment care scutește pacienții din zonă de drumuri lungi către alte unități medicale. 

Zilele trecute, de o operație minim invazivă, făcută sub microscop operator, de către medicul neurochirurg Dragoș Coldușu, a beneficiat și doamna învățătoare (pensionară) Aurica Țicleanu din orașul Țicleni. Pacienta a scăpat de durerile care o chinuiau zilnic de câteva luni. Spitalul din Târgu Jiu dispune și de un microscop operator performant cu ajutorul căruia medicul poate realiza operații minimal invazive, ceea ce scade riscurile intraoperatorii și ajută la o recuperare postoperatorie mult mai rapidă. Pacienta operată a transmis un frumos mesaj de mulțumire medicului neurochirurg. 

„Dumnezeu lucrează prin Oameni! Unul dintre aceștia, cu adevărat OM, este medicul neurochirurg Coldușu Dragoș care, de la prima consultație mi-a insuflat încredere și am hotărât să scap de niște dureri groaznice (ajunsesem să nu mă mai pot deplasa și nici să dorm din cauza lor timp de 3 luni) printr-o intervenție pe coloană. În mai puțin de 3 săptămâni, cu toate consulturile de specialitate recomandate de dânsul, am ajuns în blocul operator al Spitalului Județean de Urgență Tg Jiu, marți, 30 ianuarie. După o zi și o noapte la ATI, am fost dusă la salon, iar domnul doctor, la câteva ore, mi-a recomandat să cobor din pat și să fac primii pași. Nu-mi venea să cred că pot merge, încet desigur, (încă amețită din cauza anesteziei și tratamentului) fără dureri în picioare. Azi, 3 februarie am fost deja externată. A fost o operație destul de riscantă din cauza istoricului meu medical, dar totul a decurs bine. Sper ca și eu să respect în continuare toate recomandările domnului doctor de a-mi proteja mai mult sănătatea. Mulțumesc domnului doctor cu mâini de aur și întregii echipe de medici, anesteziști, asistenti. Să vă dea Dumnezeu sănătate și împliniri sufletești tuturor! Mulțumesc! Mulțumesc! Mulțumesc!”, a transmis doamna Aurica Țicleanu, un om care a „sculptat” și inspirat generații întregi de elevi din orașul Țicleni. 

Foarte mulți pacienți operați de neurochirurg au transmis mesaje de mulțumire de a lungul anului trecut. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,234

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste