(închide)

Parchetul Târgu-Jiu a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul decesului gorjeanului vaccinat cu AstraZeneca din lotul cu probleme

 

S-a deschis un dosar penal, iar procurorii gorjeni de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă după vaccinarea cu AstraZeneca. Ion Barbu s-a stins din viaţă la o zi după ce i-a fost administrat vaccinul AstraZeneca, doza din lotul cu probleme, iar procurorii spun că există indicii privind o eventuală legatură de cauzalitate dintre administrarea serului şi deces, conform Antena3.ro.

Procurorii au solicitat Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj să efectueze verificări cu privire la decesul lui Ioan Barbu. Organele de urmărire penală au reținut că, „pe 28 februarie 2021, Ioan Barbu s-a vaccinat cu vaccin AstraZeneca, împotriva virusului SARS- CoV-2, la un centru din Bumbești-Jiu, existând indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate între administrarea vaccinului și decesul victimei”, se arată într-un comunicat remis presei de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu. 

În județul Gorj, potrivit conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj au venit 1.500 de doze Astra Zeneca din lotul ABV2856. Dintre acestea, 417 au rămas nefolosite și au fost carantinate de autorități, nefiind folosite în continuarea campaniei. Vaccinarea cu Astra Zeneca va continua, dar cu doze din alte loturi. „1500 de doze au fost aduse în Gorj din lotul cu probleme. Avem patru centre în Gorj care au folosit acest vaccin și au mai rămas nefolosite 417 doze. Acestea, rămase nefolosite, au fost carantinate și înlocuite cu alte doze din alt lot. În cele patru centre au fost vaccinuri din acest lot, iar în trei dintre ele vaccinarea cu Astra Zeneca a fost suspendată. În cursul zilei de astăzi vom aduce de la Craiova alte doze. La centrul de la Bumbești-Jiu au existat și doze din Astra Zeneca din alt lot și vaccinarea continuă. (...) Au fost vaccinate persoane din diverse categorii sociale, cadre didactice, personal MAI, dar nu am avut semnalizate efecte adverse”, a spus Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

Vizualizări: 511

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste