(închide)

Pensiunea Alex din Eșelnița, oaza de liniște din locul unde Dunărea ia cu asalt munții!

 

Albastru infinit și nori albi ici și colo, susurul apei și clinchetul valurilor ce lovesc malul… în rest, liniște! Mult căutata liniște! Asta căutați și voi? Atunci, vă îndemn călduros să mergeți pe Clisura Dunării, la Eșelnița, la Pensiunea Alex, o unitate de cazare elegantă și cu servicii la înălțime. Pensiunea Alex este situată aproape de locul unde Dunărea de smarald ia cu asalt munții și cerul îi îmbrățișează spre bucuria privitorului!

Clisura Dunării a devenit vara aceasta o destinație foarte căutată și de români și de străinii care și-au făcut curaj să plece de pe plaiurile natale. Și bine au făcut! La Pensiunea Alex din Eșelnița am fost cazați patru zile, perioadă în care ne-am bucurat de liniște, relaxare, de o piscină la fel ca la elegantele hoteluri din insulele grecești, și mai ales de o priveliște de nedescris. Ce poate fi mai frumos ca savurarea unui vin bun pe terasa care are un „view” fantastic? Fotografiile vorbesc de la sine!

 

La Pensiunea Alex din Eșelnița am întâlnit oameni frumoși, primitori, dornici să mulțumească turiștii care le călcau pragul. Este o afacere de familie, de care se ocupă membrii familiei Pîrvu și Munteanu: mama, fiica și ginerele sunt cei mai ospitalieri oameni cunoscuți în ultima vreme! Din prima clipă în care intri în unitatea de cazare, gazdele te întâmpină cu multă căldură. Iar mâncarea gătită de doamna Silvia și de bucătăreasă este foarte gustoasă, și nu spunem doar noi lucrul acesta. Să încercați ciorbele și saramura de pește, dar și tochitura moldovenească! Pensiunea pune la dispoziție unități de cazare moderne și foarte spațioase, dotate cu TV, unele dintre ele au balcon, toate au aer condiționat și mobilier ales cu mult bun gust. Despre piscina de la Alex aș putea scrie un articol separat, căci am petrecut clipe de relaxare totală aici! Este mare și are mereu apă curate, de o culoare aproape ireal de frumoasă, iar peisajul care îți bucură ochii când stai în piscină este superb!

 

De la pensiune și până la impunătorul chip al lui Decebal este mai puțin de un km. Chipul lui Decebal este un basorelief înalt de 55 m și lat de 25 m. Locul realizării sculpturii este în apropiere de orașul Orșova, în zona cataractelor de la Cazanele Mici (golful Mraconia), pe malul stâng al Dunării, acolo unde adâncimea fluviului este cea mai mare: 120 de metri. De neratat pe Clisură este plimbarea cu barca. Întrebați-l pe domnul Munteanu de la Pensiunea Alex și vă va recomanda un vecin, tânăr cunoscător al locurilor, care are o barcă numai bună și prețuri acceptabile. În afară de plimbarea cu barca, în zonă noi am mai vizitat Mănăstirea Mraconia, Complexul Egreta din Berzasca-locul supranumit „Maldive de România”, despre care am scris AICI-, Moldova Nouă, Orșova-Mănăstirea Sfânta Ana etc. Pensiunea Alex și detalii despre tarife găsiți AICI si accesând https://pensiuneaalex.ro/

Bucurați-vă de temperaturile de afară, plimbați-vă, relaxați-vă, căci timpul trece repede și este păcat. Avem o țară minunată și atâtea variante de petrecere a unui concediu minunat, unele dintre destinații fiind la doar o aruncătură de băț, cum spune vorba românească!

Galerie foto















Vizualizări: 7,594

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste