(închide)

Pensiunea Cheile Oltețului, locul unde te bucuri de liniște, condiții foarte bune de cazare și mâncare excelentă!

 

Vremea caniculară ne face să căutăm cele mai răcoroase locuri în care să ne bucurăm de liniște și să ne putem relaxa! Un astfel de loc este Pensiunea Cheile Oltețului din comuna gorjeană Polovragi, o unitate de cazare foarte apreciată de cei care și-au petrecut aici vacanța. Principalul avantaj al acestei pensiuni este poziționarea sa excelentă, în apropierea Cheilor Oltețului, cel mai îngust canion din Europa și a Mănăstirii Polovragi, lăcaș de cult vizitat anual de mii de credincioși. Frumusețile naturale ale județului Gorj au atras mereu turiști de peste tot din lume!

Pensiunea Cheile Oltețului este situată în apropierea celui mai îngust canion din Europa, al cărui nume îl și poartă! Monument al naturii, Cheile Oltețului din comuna Polovragi  au o lungime de aproximativ doi kilometri şi separă Munţii Parâng şi Munţii Căpăţânii. Apa Olteţului taie munții, iar pe alocuri, distanța dintre pereții canionului este de 70 de centimetri, făcându-l cel mai îngust. Cheile Olteţului au fost declarate arie naturală protejată de interes naţional, prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a III-a - zone protejate). Puteți practica alpinismul şi escalada pe Cheile Olteţului, zona fiind foarte ofertantă din acest punct de vedere. De asemenea, la Polovragi și Baia de Fier sunt cele mai celebre Peșteri din Oltenia: Peștera Muierii și Peștera din Polovragi.

Un articol despre frumusețea Cheilor AICI!

Comuna Polovragi poate fi destinația perfectă în zilele caniculare de vară. Aici vin foarte mulți turiști și din România, dar și de peste hotare, căci pot vizita nenumărate alte locuri interesante. Mii de turiști vin an de an să se bucure de aerul curat și de minunatele peisaje de aici! Puteți parcurge Transalpina sau DN 67C care este cea mai înaltă șosea din România și face legătura între localitatea gorjeană Novaci şi Sebeş de Alba. Așa cum spuneam, peșterile din zonă, mănăstirile, zona montană Rânca, orașul Novaci, comuna Baia de Fier etc sunt parte dintre obiectivele pe care le puteți vedea dacă veniți aici. Este adevărat că în comuna Polovragi sunt foarte multe pensiuni și alte unități de cazare la care veți găsi găzduire. Astăzi vă aducem în atenție una dintre cele mai mari (ca și capacitate de acomodare) pensiuni din zonă. 

Pensiunea Cheile Oltețului este administrată de Ana Maria Caralicea, o tânără antreprenoare în vârstă de 27 de ani, pasionată de ceea ce face, plină de inițiativă și mereu foarte implicată. A intrat de câțiva ani în acest domeniu, pășind cu încredere pe drumul pe care l-a ales. Spune că a urmat și câteva cursuri în domeniu, pentru a se acomoda mai bine cu noul drum. „Sunt absolventă a Facultății de Finanțe-Bănci și am intrat în turism în februarie 2018, când am cumpărat această pensiune. Anul trecut, când ne-a lovit pe toți pandemia, am decis să investim în renovarea pensiunii și așa am făcut. Am modernizat absolut totul: de la interioare, mobilă, la exterior, terase, anexe etc. Este mult de muncă, dar îmi place foarte mult ceea ce facem aici. Avem turiști care revin sezon de sezon și asta ne întărește certitudinea că le place Pensiunea Cheile Oltețului și tot ce facem noi aici, serviciile noastre, mâncarea, locurile”, a spus Ana Maria Caralicea.

Turiștii care au ales Pensiunea Cheile Oltețului spun că vin aici datorită serviciilor foarte bune, fiind mulțumiți atât de condițiile de cazare, cât și de mâncarea servită. De asemenea, majoritatea laudă poziționarea Pensiunii, căci din curtea ei se văd maiestuoasele Chei ale Oltețului. „Meniul de la restaurant este diversificat, mâncarea este foarte gustoasă și pregătită mereu din ingrediente proaspete și bune. Ne place zona foarte mult, iar de la pensiune, de pe balconul camerei vedem Cheile Oltețului, este foarte frumos!”, a spus Maria. „Am stat câteva zile la pensiune și doamna Ana ne-a îndrumat pașii spre cele mai frumoase obiective turistice din Polovragi și Baia de Fier. Ospitalitatea dumnealor și frumusețea locurilor ne-au făcut să mai rezervăm câteva zile la toamnă, în octombrie. Atunci se va schimba și peisajul, abia așteptăm să vedem cum arată toamna la Polovragi! Cred că va fi de vis! (...) Carnea de la garniță și papanașii ne-au plăcut cel mai mult. Am mai mâncat și alte feluri de mâncare, dar acestea ne vor rămâne o vreme în minte!”, a povestit Dragoș din București.

De ce să alegeți această pensiune dacă veniți în zona Olteniei de sub munte? „Pentru poziția pensiunii, fiind la poalele muntelui, de la noi din curte se văd Cheile Oltețului, sunteți aproape de Mănăstirea Polovragi. Priveliștea din camere și terasă este excelentă! De asemenea, veniți la noi datorită condițiilor de cazare, datorită felurilor de mâncare pe care le servim la restaurant. Noi vă așteptăm cu mare drag!”, a spus Ana Maria Caralicea.

Detalii despre tarife și camere găsiți pe Pensiunea Cheile Oltetului sau pe https://cheile-oltetului.ro/

Galerie foto








Vizualizări: 1,612

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste