(închide)

Percheziții în Gorj! Zeci de tineri care traficau și comercializau droguri, audiați de DIICOT

 

Polițiștii gorjeni alături de colegi din alte județe au reușit să destructureze un grup infracțional care comercializa droguri în Gorj. Miercuri dimineața, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj și procurorii D.I.I.C.O.T. Gorj au efectuat  32 de percheziții domiciliare, pe raza a 13 județe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri și de produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Perchezițiile au avut loc pe raza județelor Cluj, Caraş-Severin, Sibiu, Argeş, Mureş, Vâlcea, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi, Gorj. Acțiunea s-a efectuat cu sprijinul B.C.C.O Craiova, S.C.C.O. Mehedinți, S.C.C.O. Sibiu, S.C.C.O. Vâlcea, S.C.C.O. Caraș-Severin, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Bistrița-Năsăud, B.C.C.O. Pitești, B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Târgu-Mureș I.P.J. Gorj, I.P.J. Sibiu. Scopul acestora a fost destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. „Din anchetă au rezultat indicii că, în anul 2018, pe raza județului Gorj, un bărbat, de 33 de ani, din orașul Rovinari, ar fi inițiat și, împreună cu alte două persoane, din localitate, ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri și de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Astfel, la intervale regulate de timp, folosind societăți de curierat rapid, aceștia ar fi comandat cantități importante de droguri și produse susceptibile a avea efecte psihoctive, de la două persoane, din județul Cluj. Marfa ar fi fost ulterior porționată și distribuită pe raza județului Gor“, se arată într-un comunicat al Poliției Române și DIICOT. 

Cum funcționa grupul infracțional

Potrivit DIICOT, membrii grupului, prin intermediul unei aplicaţii, au comandat diferite cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, de la doi suspecţi  din municipiul Cluj-Napoca, persoane care au aderat și sprijinit grupul infracțional organizat mai sus menționat. Produsele psihoactive noi erau expediate prin intermediul a două firme de curierat rapid, folosind în mod fictiv denumirea unor societăți comerciale. De asemenea, destinatarii coletelor foloseau în relația cu firmele de curierat numele unor persoane fictive, pentru a evita deconspirarea activității infracționale și identificarea acesteia de către organele de urmărire penală. Coletele erau preluate de membrii grupului infracțional organizat, direct sau prin persoane din legătura infracțională, folosind la rubrica contact destinatar posturi telefonice aparținând acestora, cât și unor persoane interpuse. După ridicarea coletelor, produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau porționate și ambalate, iar ulterior distribuite către consumatorii finali de pe raza județului Gorj. Pe parcursul urmăririi penale, s-a mai stabilit faptul că membrii grupului au expediat prin intermediul firmelor de curierat, produse psihoactive noi și către persoane din județele Mureș, Sibiu, Vâlcea, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin.  În cauză au fost puse în aplicare un număr de 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism– B.T. Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 513

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste