Peste 160 de copii, la Școala de Vară de la Novaci! Elevii urmează cursuri gratuite de pictură, dans, fotbal și muzică

 

Vara aceasta, la inițiativa Elenei Basarabă, directorul Casei de Cultură Novaci și cu sprijnul necondiționat al autorităților locale și al unor profesori voluntari au loc numeroase cursuri gratuite pentru copiii din orașul Novaci. Inițiativa i-a încântat pe părinți și pe cei mici, înscriindu-se până acum peste 160 de elevi. Dans modern și dans popular, muzică, desen, fotbal, limbi străine sunt doar câteva dintre cursurile care au loc în vacanța de vară. „Toți cei implicați în aceste cursuri de la Școala de vară sunt oameni extraordinari, care doresc să îi ajute pe copii să își descopere latura artistică, să se dezvolte personal și să își petreacă vacanța de vară în cel mai frumos mod cu putință! Este o inițiativă fantastică, nu am mai avut așa ceva în orașul nostru”, a spus Nicoleta Toma, o mămică din orașul Novaci.

Proiectul Școala de vară 2018 este susținut de Primăria Novaci prin Casa de Cultură Novaci și dezvoltat pe bază de voluntariat sub deviza "Voluntari pentru comunitate". Este prima data când are loc așa ceva la Novaci, iar copiii care vor beneficia de Școala de vară sunt încântați. De exemplu, vreme de o săptămână, zeci de băieți pasionați de fotbal au urmat cursul alături de atrenorul Țurloiu Tiberiu. Toți elevii care au participat la acest curs și părinții lor au fost invitati la festivitatea de încheiere a cursului care a avut loc vineri la Casa de Cultura Novaci și în cadrul căreia micii fotbaliști au fost premiați. „Am avut curs de fotbal pentru copiii din clasele I- IV, timp de o săptămână, începând de luni, 25.06.2018. Cursul a fost gratuit  prin Școala de Vară. L-a susținut în regim de voluntariat domnul antrenor Tiberiu Țurloiu de la FC PORTO Timișoara. Născut în Novaci, renumit în vestul țării pentru depistarea talentelor în fotbal, domnul profesor Țurloiu a dorit să fie unul dintre " voluntarii pentru comunitatea novăceană, motiv pentru care îi mulțumim! Antrenamentele au avut loc pe terenul de la Școala Gimnazială Pociovaliștea. Materialele sportive necesare au fost aduse de domnul antrenor”, a afirmat profesorul Elena Basarabă, directorul Casei de Cultură Novaci.

Micii fotbaliști, premiați

Festivitatea de încheiere a cursului de fotbal sustinut in regim de voluntariat de antrenor Tiberiu Țurloiu a avut loc la sfârșitul acestei săptămâni. Elevii care au fost la curs au primit echipament sportiv gratuit din partea profesorului Țurloiu. De asemenea, antrenorul de la FC Porto Timisoara a sponsorizat echipa de fotbal juniori a orasului Novaci cu treninguri, iar Scoala Gimnaziala Pociovalistea a primit echipament pentru competitiile sportive. „Mulțumim domnului Tiberiu Țurloiu pentru tot ce a facut în calitate de voluntar. Cu această ocazie am cunoscut un adevarat profesor de sport, un antrenor de exceptie pentru copiii din invatamantul primar. Majoritatea acestor copilasi sunt elevii mei, carora cred că le-am facut cel mai frumos cadou de vacanță organizând această școală de vara”, a spus Elena Basarabă.

Urmează alte cursuri interesante

Copiii din Novaci vor participa la alte cursuri foare interesante în perioada care va urma. Astfel, ieri, 29 iunie, a început și cursul de DANS MODERN, voluntar coordonator de curs Inv. Mihaela Popescu. PICTURA: incepand de luni, 02.07.2018, timp de 2 saptamani va propunem cursul de pictura cu prof. Daciana Ungureanu, voluntar prof. Bistreanu Madalina, si Radu Gheorghitoiu. Copiii si tinerii inscrisi vor avea asupra lor urmatoarele materiale: bloc de desen, creion, pensule de diferite dimensiuni, acuarele,paletar pentru culori, pahar pentru apa si servetele umede. Cursul se va desfasura in intervalul orar 10,30 - 12,30. Noi instructiuni veti primi în prima zi de curs. FRANCEZA PENTRU CEI MICI: cursul incepe marti, 3 iulie la ora 17,00. Coordonatorii cursului vor fi voluntarii Prof. Țicu Alina și prof. Tomescu Oana. Mai sunt în desfășurare cursurile de dans popular si de muzică vocală și va fi inițiat și un curs de teatru.

Galerie foto






Vizualizări: 2,945

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste