(închide)

Luiza Negovan, solistă talentată și elevă a CNET Târgu-Jiu: „Cred în forțele proprii! Școala și muzica sunt cele mai importante”

 

Luiza Negovan este elevă a Colegiului Național Ecaterina Teodoroiu din municipiul Târgu-Jiu și a fost unul dintre cei mai buni elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Vâlceanu” din comuna Dragotești. Anul trecut, adolescenta originară din Dragotești, obținea nota 10 la limba și literatura română la Evaluarea Națională, iar anul acesta a absovit clasa a IX-a cu medii foarte bune. Luiza Negovan este un copil foarte talentat, cântă muzică populară de mai mulți ani și are la activ numeroase premii. Pe viitor își dorește să urmeze Academia de Poliție. 

Eleva are o fire ambițioasă, dorindu-și o carieră de succes pentru care este decisă să muncească! Luiza Negovan face parte dintr-o familie de oameni muncitori, care au învățat-o să pună școala pe primul plan. A învățat mereu bine, reușind să își împartă timpul între cursuri și teme și marea sa pasiune: muzica! „Am un spirit bun de observație, sunt ascultătoare și am o gândire rațională, așa m-aș descrie. Cred în forțele proprii și mă ghidez după principii corecte care să-mi folosească pentru a avea o perspectivă bună în viitor. În primul an de liceu a fost foarte bine, m-am descurcat. Cu actualii colegi mă înțeleg super, deși la început nu credeam că o să mă integrez așa repede și ușor. Mă bucur că fac parte din colectivul de la a IX-G, acum a X-a! Suntem uniți și ne întelegem bine si datorită doamnei diriginte care ne-a fost alături și ne-a ajutat pe tot parcursul anului școlar. La CNET am ales profilul filologie. Îmi fac timp pentru scoala ca să am rezultate foarte bune, dar și pentru muzica. Amândouă sunt la fel de importante pentru mine”, a spus Luiza Negovan, pentru Pagina Olteniei.

Muzica rămâne marea sa pasiune

De când era mică, Luiza Negovan a început să cânte, a avut noroc cu familia sa care a susținut-o și astfel, an de an, a învățat din ce în ce mai multe lucruri despre canto popular. A urmat și cursuri la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu, sub îndrumarea profesoarei Alina Sofia Munteanu și a lui Vali Zorzon. „Muzica și tradițiile populare le-am descoperit de mică pentru că mi le-a insuflat mătușa și mama mea. (…) Pe plan muzical am avansat anul acesta. Am început să cânt cu formații la nunți, botezuri, majorate și tot felul de evenimente. Am început să înregistrez câteva piese, dar nu prea am avut timp să le termin, poate în vacanța aceasta. Urmez cursuri de canto  tot cu doamna profesoara Alina Sofia Munteanu și domnul profesor Vali Zorzon la Scoala Populara de Arta. Le mulțumesc foarte mult pentru tot ce m au invatat. In ceea ce priveste muzica vreau sa cant in continuare la concursuri, festivaluri, dar si mai mult la diverse evenimente”, a declarat eleva talentată. Adolescenta își dorește să urmeze Academia de Poliție sau Facultatea de Drept de la București. Nu exclude varianta absolvirii amândurora. „În ceea ce privește școala am planuri mari, adică după ce o să termin liceul, o să dau la Academia de politie sau la facultatea de drept de la Bucuresti, încă nu m-am hotărât sigur. Sper să iau examenul de bacalaureat cu note foarte bune, ca să intru unde îmi doresc”, a mai precizat eleva Luiza Negovan.

Galerie foto







Vizualizări: 2,599

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste