(închide)

Adelina Tomulescu, talentată interpretă din Rovinari: „Muzica mă definește cel mai bine!”

 

Interpreta talentată Adelina Tomulescu, din Rovinari, este unul dintre tinerii gorjeni care pot fi dați ca exemplu: a avut mereu note bune la școală, iar pe plan muzical a câștigat aprecierea specialiștilor din juriile festivalurilor la care a obținut trofee și premii importunate! Luna aceasta, Adelina Tomulescu va intra în febra examenului de bacalaureat, fiind absolventă a Colegiului Gheorghe Tătărescu din localitatea Rovinari. Săptămâna trecută, Adelina a participat la Festivalul „Cununa Petrolului” și a câștigat premiul II, dar și multe cuvinte de apreciere din partea juriului. „Vreau să studiez la Academia de muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. O să continui cu muzica, deoarece pentru mine înseamnă totul. Ea mă definește cel mai bine! (…) nu o să rup niciodată legăturile cu doamna profesor Emilia Drăgotoiu-Nanu!”, a declarat, pentru Pagina Olteniei, interpreta Adelina Tomulescu din Rovinari.

De 12 ani, solista Adelina Tomulescu este pregătită de cunoscuta și îndrăgita cântăreață de muzică populară Emilia Drăgotoiu-Nanu, cea care îi dă mereu sfaturi și o încurajează și pe care adolescent o vede ca pe a doua sa mama! Adelina este sprijinită în a-și urma pasiunea și de familia sa, în mod special de părinții săi care fac tot posibilul ca fetei să nu îi lipsească nimic. Responsabilă, matură, un tânăr cu prinicpii morale sănătoase, Adelina Tomulescu este un exemplu pentru cei de vârsta sa! „Provin dintr-o familie frumoasă, mai am un frate, iar părinții mereu ne-au sprijinit și au făcut tot posibilul ca nouă să nu ne lipsească nimic. Mereu sunt lângă noi, ne sfătuiesc și ne ajută. Tatăl meu este angajat al Complexului Energetic Oltenia, mama mea muncește în afară. Am studiat la Colegiul «Gheorghe Tătărescu» din Rovinari, la profilul științe ale naturii. Momentan mă pregătesc pentru examenul de bacalaureat, un examen important care îmi va deschide calea spre o nouă etapă importantă din viața mea. Anul acesta am terminat clasa a XII-a cu brio, având media 9,47 și obținând premiul II! După aflarea rezultatelor de la examenul de bacalaureat, vreau să merg tot pe acest domeniu al muzicii la Academia de muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. O să continui cu muzica, deoarece pentru mine înseamnă totul. Ea mă definește cel mai bine! Chiar dacă plec din orașul natal, în acești ani de facultate, nu o să rup niciodată legăturile cu doamna profesor Emilia Drăgotoiu-Nanu!”, a declarat, pentru Pagina Olteniei, interpreta Adelina Tomulescu din Rovinari.

Muzica, pasiunea sa de suflet, îi aduce multe bucurii

Mama Adelinei a fost cea care a descoperit că micuța are talent muzical, pe când fetița era la grădiniță. Prima data Adelina a urcat pe scenă la vârsta de 7 ani, cu ocazia organizării festivităților locale. Cântase la serbările de la grădiniță, s-a obișnuit repede cu publicul numerous care o asculta și le-a arătat tuturor ce potential are. „Îndrumătorul meu de suflet este doamna Emilia Drăgotoiu-Nanu, cea care îmi este alături de la vârsta de 10 ani și căreia țin să îi mulțumesc pentru tot ceea ce face pentru mine. De la dânsa am învățat foarte multe lucruri, nu doar legate de muzică, ci și de viață”, a declarat Adelina. Ultima realizare a Adelinei Tomulescu este câștigarea premiului II la Concursul "Cununa Petrolului", organizat de către profesor Dana Călineț. Anul acesta s-au împlinit 10 ani de la înființarea acestuia, competiția având mai multe secțiuni și anume: muzică ușoară, muzică populară. „Am reprezentat "Clubul copiilor-Rovinari" cu mândrie și emotie, concurând la categoria de vârstă 15-19 ani cu elevi din toate județele țării. Acest concurs este unul national și s-a desfășurat în perioada 14-16 iunie. Pentru mine Festivalul "Cununa Petrolului" înseamnă mult. M-am simțit extraordinar și plină de emoție alături de ceilalți concurenți cu care am legat noi prietenii. La gala laureaților m-am situat în clasamentul juriului pe podium, obținând premiul 2. Am avut mari emoții, ca de fiecare dată când vine vorba de o competiție, dar în același timp am fost fericită pentru că am reușit să obțin încă un premiu important pentru mine, bucurându-mă de el împreună cu familia mea, care mă susține în tot ceea ce fac. Pentru mine doamna Nanu este cel mai bun cadru didactic. Pot să spun că de când studiez muzica cu doamna Emilia, merg cu tot dragul la orele de canto. Sunt cea mai fericită și mă simt norocoasă, deoarece am avut ocazia să învăț de la cel mai bun profesor, dar și interpret de muzică populară”, a mai spus Adelina Tomulescu.

Galerie foto





Vizualizări: 2,017

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste