(închide)

Petiție: „Vrem Chirurgie Vasculară la Târgu Jiu!” Semnează-o și tu!

 

Asis. Univ. Dr. Mircea Ionut Popitiu, chirurg vascular și endovascular, a creat o petiție online pentru înființarea unei secții de Chirurgie Vasculară la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Petiția a fost postată pe site-ul  www.petitieonline.com. „Considerăm utilă înființarea unei secții de Chirurgie Vasculară la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu pentru ca pacienții vasculari din această zonă merită dreptul la viață, o viață fără amputație! Pacientii cu probleme vasculare din Targu Jiu si zonele alaturate sunt trimisi la cel putin 200 km distanta pentru a fi tratati si se pierde mult timp care pot duce la amputatie de membru sau chiar decesul pacientilor”, a scris doctorul Popitiu.

Până acum, petiția a fost semnată de către 275 de persoane. Dacă vreți să semnați accesați acest link https://www.petitieonline.com/signatures/vrem_chirurgie_vasculara_la_targu_jiu/?uv=11663533

Pe lista celor care au semnat deja se numără medici din județul Gorj, gorjeni, târgujieni plecați în alte județe etc. Cu toții cred că este foarte important ca și la noi în județ să avem servicii medicale de calitate. „Chirurgia vasculară este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu tratarea afecțiunilor legate de sistemul vascular, care pot fi de tip arterial, venos sau limfatic. Singurele vase care nu sunt abordate în această specialitate sunt cele ale creierului și ale inimii. Principala afecțiune tratată este boala arterială periferică, rezultat direct al aterosclerozei. Aceasta este o boală tot mai frecventă, afectând aproximativ 20% din populația adultă de peste 65 ani. În funcție de evoluția și severitatea bolii, aceasta poate deveni invalidantă, ducând până la amputație sau chiar deces. Din aceste considerente scopul principal al chirurgiei vasculare îl reprezintă salvarea membrelor inferioare și reducerea numărului de amputații majore”, spune inițiatorul petiției online.

Vizualizări: 986

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste