(închide)

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj, pe ultima sută de metri

 

În toate oraşele în care se vor desfăşura activităţile oficiale ale Papei Francisc - Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj sunt programate, de marţi până joi, ultimele pregătiri pentru implementarea măsurilor de securitate ce se impun pe durata vizitei Suveranului Pontif în România.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES de către Comitetul Interministerial pentru Securitate "Vizită Papa Francisc 2019", "pregătirile cuprind controale de securitate antiteroriste (pirotehnice, nucleare, biologice, chimice), precum şi zboruri speciale, măsuri necesare în conformitate cu normele internaţionale".

Astfel de activităţi sunt programate în perioada 28-30 mai, în toate oraşele în care se vor desfăşura activităţile oficiale ale Papei Francisc în cadrul vizitei din România.

Comitetul Interministerial pentru Securitate "Vizită Papa Francisc 2019" a "dimensionat astfel acţiunile ce vor avea loc în Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj pentru a veni în întâmpinarea dorinţei locuitorilor de a păstra ritmul normal al vieţii cotidiene, dar şi în sprijinul celor sosiţi special cu prilejul acestor momente istorice", mai arată sursa citată.

Papa Francisc va desfăşura o vizită apostolică în România între 31 mai şi 2 iunie. AGERPRES

Vizualizări: 269

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste