(închide)

Primul atelier de recondiționare de încalțăminte din Sud-Vest-ul României este la Craiova! Află-i povestea

 

Ovidiu Fudulache, managerul proiectului "AgeLess", încurajează tinerii din Craiova să se implice în viaţa comunităţii şi să dezvolte programe care sa vină în sprijinul acesteia. Povestea celor de la AgeLess a început în Aprilie 2019, când au aflat de competiţia pentru programul de antreprenoriat social CRAF Craiova 2019 - Centrul de Resurse și Angajament Ford (Ford Resource and Engagement Centre, FREC), care este un concept inovativ, implementat pentru prima dată în anul 2013 în Detroit. Singurul Centru Ford de această natură din Europa, CRAF Craiova, este rezultatul colaborării intre Ford Motor Company Fund, EDUCOL si Primăria Craiova. Si de el pot beneficia tinerii inovativi si ar fi pacat sa nu o faca!

AgeLess este un proiectul prin care se pot recondiționa sau chiar personaliza articolele de încălțăminte si a prins contur în aprilie 2019. Ovidiu Fudulache, antreprenor cu viziune, spune că proiectul său si al partenerilor săi îşi propune să vină în sprijinul persoanelor care nu îşi permit încăltăminte nouă, de calitate şi totodată tinerii isi doresc să isi aducă aportul în ceea ce priveşte combaterea poluării mediului înconjurator. Șapte tineri au crezut în această idee și au pornit la drum, iar ulterior alte două persoane au venit in echipa. "Prin intermediul acestui proiect, ne-am propus realizarea unui atelier dedicat articolelor de încălţăminte, în cadrul căruia derulam procese de curăţare, recondiţionare şi personalizare. Ideea Ageless, ca și ideea programului CRAF, vine de peste mări și țări, din S.U.A. Un prieten mi-a arătat un clip video în care cineva a reușit să transforme o pereche foarte uzată de adidași, în una care arăta ca și nouă. Atunci am realizat faptul că, în Craiova, nu exista la acea vreme nimeni care să ofere la pachet atât servicii de curățare, recondiționare cât și de personalizare a articolelor de încălțăminte. Au urmat zeci de ore petrecute vizionând clipuri video și citind articole astfel încât să punem la punct atât necesarul de materiale cât și cunoștiințele legate de procesele pe care urma să le desfășurăm. Abia după ce am înteles cu adevărat în ce constă un astfel de atelier, am realizat impactul pe care l-ar putea avea proiectul nostru atât pentru comunitate, cât și pentru mediul înconjurator”, a spus Ovidiu Fudulache, manager de proiect. Tarifele pentru serviciile practicate de Ageless sunt cuprinse între 10 și 150 de lei, totul în funcție de ceea ce dorește clientul: curățare standard, albire talpă, revopsire, lipire sau personalizare-cu machete sau manuală.

Cei care vor să doneze încălțăminte pot lua legătura cu echipa Ageless, caci tinerii au strâns până acum 200 de perechi de încălțăminte, care după recondiționare vor ajunge la persoane care cu siguranță au nevoie de ele. „Prin Ageless ne-am propus încă de la început să venim atât în sprijinul persoanelor care nu îsi permit să îşi achiziţioneze periodic încălţăminte nouă, cât şi în sprijinul acelora care nu sunt dispuşi să renunţe la o pereche de încălţăminte doar pentru ca au început să se uzeze. Într-o lume în care stima de sine a individului este din ce în ce mai importantă, considerăm că prin intermediul proiectului nostru, reuşim să o cultivăm în fiecare dintre beneficiarii noştri.  Până în prezent am reuşit să colectăm prin donaţii peste 200 de perechi de încălţăminte pe care încercăm să le recondiţionăm şi să le donăm la rândul nostru persoanelor care au nevoie de ele”, a declarat tânărul Ovidiu Fudulache.

Continuarea articolului AICI!

Galerie foto





Vizualizări: 2,258

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste