(închide)

Principalul suspect de crimă din dosarul supranumit „Elodia 2”, 19 ani de închisoare!

 

Gorjeanul Felix Dianu, principalul suspect de crimă din dosarul supranumit „Elodia 2”, a fost condamnat la o pedeapsă de 19 ani de închisoare de magistrații Tribunalului Gorj pentru omor. El a mai fost obligat să plătească şi daune morale de 400.000 de lei. În iulie 2017,  Felix Dianu, trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a început să fie judecată pentru crimă și profanare de morminte, condamnarea venind miercuri, 24 octombrie 2018.

Felix Dianu este acuzat că ar fi comis infracţiunile în 2010, dar cadavrul presupusei sale victime nu a fost găsit nici până acum. Dianu este comparat cu mult mai celebrul Cristian Cioacă. Iată parte din sentința de miercuri, 24 octombrie 2018: 

„Inculpatul urmând să execute 19 ani închisoare şi 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (….) Deduce din pedeapsă perioada de reţinere – 11.04.2016 şi arest preventiv – 12.04.2016 – 10.07.2016. (...) Obligă inculpatul la plata sumei de 100.000 lei daune morale către partea civilă N. D., 100.000 lei daune morale către partea civilă N. E., 100.000 lei daune morale către partea civilă N. E. V., 100.000 lei daune morale către partea civilă N. S. şi suma de 15.000 lei reprezentând despăgubiri civile către partea civilă N. D. (…)“. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În 2010, prietenul său, Daniel Nistor, a dispărut fără urmă. Acesta divorțase de soție în 2009 și a încercat să se împace cu ea de mai multe ori, dar fără vreun rezultat, deoarece Felix Dianu avea o relație cu fosta soție a lui Nistor. Când Nistor a aflat acest lucru relația de prietenie cu Felix Dianu a avut de suferit. Procurorii arată, în rechizitoriu, ce s-a întâmplat în ziua de 15 februarie 2010, când susțin că Daniel Nistor a fost ucis de prietenul său. Victima a fost dusă acasă, în satul Crețești, cu mașina de către fratele său, alături de ei aflându-se și tatăl lor. Daniel Nistor și-a rugat fratele să-i dea mașina pentru a merge în comuna vecină. Cum acesta l-a refuzat, Nistor l-a rugat pe un vecin să-l transporte. Pe drum, Daniel Nistor l-a văzut pe „Benone”, așa cum era poreclit prietenul său Dianu Felix. I-a dat vecinului 10 lei pentru combustibil și i-a spus că merge mai departe cu Felix. De atunci nu se mai știe nimic de Daniel Nistor, dispărând fără urmă. „În acest context, în care victima şi inculpatul s-au deplasat împreună cu autoturismul acestuia din urmă – inculpatul fiind persoana în compania căreia Nistor Daniel a fost văzut ultima dată, în viaţă sau în orice alt mod – pe fondul tensiunilor existente între cei doi şi a celor dintre victimă şi fosta sa soţie, DIANU FELIX i-a suprimat viaţa victimei Nistor Daniel în cadrul unei agresiuni ale cărei consecinţe detaliate din punct de vedere medico-legal rămân neclare, în lipsa cadavrului victimei. Ulterior, în vederea evitării tragerii la răspundere penală, inculpatul a ascuns cadavrul lui Nistor Daniel, acesta rămânând negăsit până în momentul de faţă”, se arată în rechizitoriu.

Mesajele date de Felix Dianu

Procurorii au depistat o serie de mesaje pe care Felix Dianu le-a trimis după dispariția prietenului de pe telefonul acestuia ca urmare a comportamentului acestuia după dispariția lui Daniel Nistor. Astfel, el i-ar fi solicitat unei femei să o sune pe fosta soție a lui Nistor de pe telefonul și numărul victimei, pentru a-i cere să-l lase în pace pe „Heru”. Cele mai importante probe sunt mesajele care au fost date de pe telefonul lui Felix Dianu, care a folosit cartela SIM a victimei. În aceste mesaje se transmitea fratelui victimei și mai multor prieteni că este plecat în Bulgaria.

Galerie foto


Vizualizări: 584

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste