(închide)

Proiect politic inițiat de mai mulți studenți: „Dacă tot suntem nemulțumiți de cei aleși, hai să ne implicăm noi în proiecte politice!”

 

Gorjeanul Alexandru Motohonu, care studiază Administrație Publică la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) București și prietenul său Daniel Michi, este student la Medicină, propun o nouă alternativă în viața politică românească. Cei doi, alături de alți prieteni, vor înființa un nou partid, iar acum lucrează de zor la statut. „Implicarea este cheia schimbării de care tot vorbim. În contextul actual, al mediului politico-social este nevoie de o implicare directă a fiecăruia dintre noi!”, a declarat studentul târgujian Alexandru Motohonu.

 

Alexandru Motohonu este pasionat de politică, așa că încă din anii de liceu, a devenit membru de partid și s-a implicat în viata social-politică din Gorj, județul său natal. După absolvirea liceului, Alexandru a plecat la București, unde studiază Administrație Publică la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și își dorește să își pună visul în practică. Așa că, alături de un prieten care îi împărtășește idealurile politice, vrea să înființeze un nou partid poltic. „În acest moment suntem la stadiul de creare a statutului, dar pe lângă asta încercăm în fiecare zi să atragem cât mai multă lume și cât mai mulți tineri energici și cu dorință de implicare, pentru că o mână de studenți are nevoie de ajutor pentru a oferi ajutor!”, a spus Alexandru Motohonu.

„Ne dorim lansarea tinerilor pe piața politică”

Inițiativa la care lucrează studenții este pentru toți cetățenii, aceștia spunând că vor să creeze „un mixt între tinerețe și experiență”. Tinerii au acum o oportunitate să facă ceva, să iasă în evidență și să lupte pentru un loc printre cei de care sunt dezamăgiți, spune Alexandru.„ Mulți merg cu încredere în partide mari, iar după o perioadă aud de la diverse persoane că nu sunt băgate în seamă și sunt chemați doar la lipit afișe. Acum pot să le spun că vor avea locul ideal unde pot face performanță cu această țară, locul unde ei trebuie să bage în seamă alți tineri, locul unde nimeni nu va fi chemat doar la afișe. Cel mai important lucru este ca tinerii să realizeze importanța lor în acest mediu, asta încercăm noi să facem, iar dacă în viitorul apropiat vor face parte din echipa noastră, cu atât mai bine. Acest proiect politic are ca scop, pe lângă cele menționate când am prezentat pentru prima dată acest proiect, lansarea tinerilor pe piața politică, educarea tuturor cetățenilor privind minimele cunoștinte politice, pentru a ști de ce este necesar să voteze”, a mai declarat Alexandru Motohonu din Târgu-Jiu.

„Trebuie să știm importanța votului oferit”

Tot ce își doresc tinerii este să se implice în administraţia publică şi în politică, pentru a aduce schimbarea mult dorită, schimbarea de care vorbesc toți românii. Alexandru Motohonu a mai afirmat că, în opnia sa, foarte mulți cetățeni nu ies la vot, și mai mulți nu realizează cât de importan este votul fiecărui alegător, iar aceste lucruri trebuie îndreptate. „(…) un vot este mai puternic ca un glonț, unde merge acesta, ce poate face alesul x în funcția pentru care candidează, am fi cu un nivel mai sus. După o perioadă de timp, m-am convins că este foarte greu să convingi cetățenii nemulțumiți să iasă la vot, scuza lor fiind că nu au cu cine vota (…) Dacă tot suntem nemulțumiți de cei aleși, hai să ne implicăm noi în proiecte politice, hai să facem parte din mediul politic și de abia după asta să comentăm. Hai să vedem dacă suntem mai buni ca ei! Acum aveți cum și unde!”, a menționat studentul. Acesta a și identificat cheia schimbării și spune că acest principiu vas ta la baza viitaorelor sale acțiuni: „Implicarea este cheia schimbării de care tot vorbim. În contextul actual, al mediului politico-social este nevoie de o implicare directă a fiecăruia dintre noi! Implicându-ne direct, a face parte din mediul ce schimbă orice domeniu este mult mai benefic decât celebrele manifestații prin care putem doar să oferim funcții fără legitimitate anumitor persoane. Acum este momentul ca dvs să preluați fraiele și să mergem la drumul ascensiunii pentru România!”.

Vizualizări: 1,413

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste