(închide)

Proiectul Educațional "Magia Sărbătorilor-C-așa-i datina la noi", desfășurat la unitățile școlare din Runcu

 

În perioada 12-22 decembrie 2022, clasele primare ale Școlii Gimnaziale Runcu, Liceul Tehnologic General Constantin Șandru Bâlta, coordonate de  învățătoarele Caragea Ancuța, Drăghescu Ana, Popescu Irina, Popescu Cristina și Besoi Georgeta desfășoară mai multe activități în cadrul Proiectului Educational "Magia Sărbătorilor-C-așa-i datina la noi".

La începutului Proiectului copiii au aflat informații despre datinile și obiceiurile de iarna după care au urmat activitățile: au confecționat podoabe,ornamente,desene,felicitări dedicate Sărbătorii Nașterii Domnului în cadrul atelierelor organizate în fiecare clasă, de-asemenea au pregătit biscuiți pentru Moș Crăciun, activitate care i-a încântat.

Una dintre activitățile Proiectului a fost dedicata voluntariatului "Dar din dar se face rai" -în care copiii au strâns fructe și dulciuri pentru a le dona Căminului de bătrâni de la Dobrița.

„Primește-ne gazdă-n casă! a fost o altă activitate iubită de copii: aceștia au  mers la colindat, a fost activitatatea prin care le-am urat partenerilor noștri  sănătate, iar aceștia ne-au primit cu drag și daruri pentru copilași (Primăria Comunei Runcu, Biserica Runcu, Biserica Bâltișoara, Biserica Dobrița, dar și Liceul Tehnologic General Constantin Șandru Bâlta). Proiectul se finalizează ca o încununare cu un concert de colinde pentru părinți "Iisus Se Naște, Slăviți-L!" Mulțumim copiiilor, partenerilor și părinților pentru colaborare și implicare!”, a spus învățătoarea Ancuța Caragea.

Galerie foto


Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste