(închide)

Proiectul EducaTM: 20 de elevi din comuna Vladimir au primit echipamente IT

 

O parte dintre elevii Școlii Gimnaziale Andreești din comuna Vladimir au primit astăzi, vizita mai multor elevi de liceu din Timișoara și Târgu Jiu, implicați în activitățile proiectului EducaTM o inițiativă care își propune facilitarea accesului la educație a copiilor cu posibilități materiale limitate. Musafirii au adus daruri! În curtea școlii, cei 20 de copii, alături de părinții lor, au intrat în posesia unor echipamente IT colectate de la persoane fizice și companii, evaluate, reparate și îmbunătățite în vederea donării de membrii EducaTM, cu sprijinul rețelei Interact Timișoara. Comuna Vladimir a devenit cea de a 62-a localitate de pe lista destinațiilor de echipamente EducaTM și a fost selectată la sugestia inspectorului general școlar, Dana Constantinescu, concretizând, astfel, legătura cu grupul EducaTM in Gorj, inițiat în cadrul Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” de către prof. Gabriela Nodea și un absolvent al colegiului, Doru Vîlceanu, actualmente programator în Munchen, Germania.
„Activitățile EducaTM, în Gorj, cât și în toată țara vor continua, pentru că există încă multe situații în care copiii nu se pot conecta cu lumea educației prin mijloace online, indiferent dacă ne confruntăm sau nu cu situații excepționale precum cea reprezentată de pandemie. Un prim pas pe care cele două grupuri de elevi din Timișoara și Târgu Jiu îl pregătesc este un stagiu de vară al nucleului gorjean la centrul de operațiuni EducaTM din capitala Banatului”, transmite ISJ Gorj.
EducaTM este o inițiativă de voluntariat derulată din aprilie 2020, sub umbrela Asociației One Source Timișoara, prin care aproape 1000 de echipamente IT au fost distribuite in 632 de localități din 9 județe ale țării.

Vizualizări: 402

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste