(închide)

Protestul inedit al unui cetățean din Cîlnic: a plantat legume și flori în gropile din drumurile publice

 

La inițiativa unui tânăr din comuna gorjeană Cîlnic astăzi, 6 noiembrie, a avut loc o nouă etapă a unui protest inedit la nivelul județului. Nemulțumiți de starea jalnică-spun ei-a drumurilor din comuna Cîlnic, tinerii au plantat flori și legume (ardei n.red.) în gropile de pe șosele, dar și pe drumurile comunale care n-au „văzut asfalt în viața lor”! 

Daniel Pupăzan a ales pentru acțiunea de astăzi un drum comunal din satul Cîlnic, unde a plantat mai multe flori şi legume. Acţiunea a început de duminică, iar Daniel Pupăzan și prietenii săi au plantat pe o uliţă în jur 50 flori şi zeci de „fire“ de ceapă şi ardei din grădina sa. „Este o acțiune de protest, căci sunt nemulțumit de felul în care arată drumurile din comuna Cîlnic. (...) Aici, pe drum este pământ aproape ca in grădină. Este un pământ bun: am pus ardei, ceapă. Poftiţi, direct din stradă. Au un mediu propice pentru a creşte. (...) Vrem să acţionăm primăria în judecată şi să cerem despăgubiri de câte 100 de lei pe lună, pentru fiecare cetăţean care are maşină înmatriculată în comuna Câlnic, ca să-i obligăm să repare drumurile. Există un precedent de acest fel în judeţul Argeş”, a spus Daniel Pupăzan, citat de Adevărul.

Replica primarului

Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic, a spus că drumurile vor fi modernizate după ce va fi introdusă reţeaua de apă: „Eu nu am văzut niciun protest. Sunt doi-trei tineri care îşi fac campanie electorală de pe acum pentru a candida peste doi ani. Acel drum urmează ca săptămâna viitoare să fie reparat. Au fost alocate fondurile necesare. S-a întârziat cu aceste lucrări pentru că avem în desfăşurare investiţia de introducere a canalizării, care se ridică la un milion de euro, şi înlocuirea conductei de apă. rim să realizăm aceste lucrări după care să modernizăm drumurile“.

Galerie foto



Vizualizări: 486

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste