(închide)

Șansă bănoasă pentru elevii din Gorj care vor să învețe o meserie!

 

Numeroase avantaje financiare pentru elevii din județul Gorj care termină clasa o VIII-a și vor să învețe o meserie! Mai multe unități de învățământ își așteaptă viitori elevi cu oferte foarte tentante, mai ales că au legătură directă cu viitorul acestor copii!  În timp ce îmbină teoria cu practica, elevii pot primi stimulente financiare de sute de lei pe lună. De exemplu, CE Oltenia, în calitate de potențial angajator și partener de practică, va susține și în anii școlari  2019-2022, calificarea profesionala a 178 de elevi din cadrul celor cinci unități școlare de pe raza județelor Gorj și Dolj, școli partenere ale societății. La cele 5 unități școlare-licee și colegii-se vor înființa clase ale învățământului dual (profesiona), în meserii/ocupatii specifice activitatilor de producere a energiei electrice si extractiei de lignit.

 
Ești elev și ai absolvit clasa a VIII-a și nu te-ai decis la ce liceu să mergi, te sfătuim să alegi o carieră în domeniul energetic! Dacă ești din Dolj sau Gorj poți alege să faci parte din generația de electricieni a viitorului, prin intermediul proiectului Ucenic Electrician derulat de Distribuție Oltenia. Poți învăța această meserie dacă te înscri la Colegiul Tehnic Energetic Craiova sau la Liceul Energetic Târgu Jiu. Vei avea posibilitatea de angajare in cadrul Distributie Oltenia. Pe parcursul anilor de școală, vei beneficia de bursă din partea Companiei Distribuție Oltenia, laboratoare moderne de studiu, sesiuni de dezvoltare personală etc. Compania Distribuție Oltenia va și angaja dintre absolvenții cu rezultatele cele mai bune la sfârșitul anilor de studiu.

Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician, accesati https://distributieoltenia.ro/ucenicelectrician

În Gorj, și Complexul Energetic Oltenia susține învământul profesional sau dual și acordă burse elevilor care au rezultate bune. Tot ce trebuie să facă viitorii elevi care doresc să învețe o meserie și să aibă șansa să lucreze la CEO pe viitor, este să se înscrie la unitățile de învățământ partenere, pentru a se califica profesional in urmatoarele meserii/ocupatii: sudor, mecanic utilaje și instalații în industrie, mecanic agregate rotative termoenergetice, operator cazane turbine cu aburi, electrician exploatări miniere și operator fabricarea și prelucrarea polimerilor.

Elevii vor  beneficia de: bursă lunară de 200 lei, pe lângă cei 200 lei oferiți de Ministerul Educației, bursă de performanță anuală 300 lei pentru primii 5 elevi merituoși din fiecare clasă; asigurare de răspundere civilă; echipament individual de protecție pe perioadă pregătirii practice; echipamente tehnice pentru desfășurarea pregătirii practice; prioritate la angajare după absolvire; oportunități de dezvoltare alături de companie. Învățământul dual se finalizează cu examen de certificare a calificării profesionale, certificatul obținut fiind recunoscut la nivelul Uniunii Europene.

Iată care sunt liceele partenere ale CEO:  Colegiul Tehnic Motru- 30 de locuri, Colegiul Gheorghe Tătărăscu din Rovinari- 30 de locuri, Colegiul Energetic din Craiova, județul Dolj, Colegiul Energetic din Craiova, Colegiul Tehnic Mătăsari, Colegiul Gheorghe Magheru Târgu-Jiu.

Specializările de la aceste licee le puteți consulta pe https://www.ceoltenia.ro

Galerie foto


Vizualizări: 1,257

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste