(închide)

Elevi și profesori din Rovinari, în LItuania! „Am avut o experiență de neuitat”

 

Elevi si profesori ai Colegiului  Gheorghe Tătărescu Rovinari au participat  la ultima mobilitate  din cadrul proiectului Erasmus+KA2” Learning For  Healthy lifestyle”-“Învăţarea pentru un stil de viaţă sănătos “în perioada 08-12 Aprilie 2019, desfăşurată in Lituania în oraşul Marijampole.

Directorul Colegiului Gheorghe Tătărescu Rovinari, prof.Dumitru Fârţă şi coordonatorul local, prof. Pătrulescu Corina impreună cu elevele Arcanu Denisa, Lazăr Ancuţa, Dragu Eduarda, Creţu Daniela au participat la activităţi de învăţare-predare ce au avut ca obiective învăţarea unui comportament şi stil de viaţă sănătos, practicarea şi îmbunătăţirea limbii engleze, schimburi de experiente şi exemple de bună practică. „Am început prima noastră zi în Lituania la școala Marijampole R. Stankevicius.Doamna Director a institutiei coordonatoare ne- a primit cu caldură,ne-a fost prezentat programul săptămânii și apoi jocurile de introducere și exercitiile de icebreaking. (...) Au urmat activităţile pe care elevii împreună cu profesorii lor le au avut de realizat şi prezentat in Lituania, prezentări  despre videoclipuri sănătoase ,despre stilul de viață, care au fost tuturor elevilor din școli. Apoi am avut dansuri JUST DANCE și aerobic. Au fost oferite cocktailuri sănătoase și a urmat degustarea . Ziua s-a încheiat cu terapii de relaxare și tehnici de curățare a minții”, a spus Dumitru Fârță.

„Acest proiect a avut un impact deosebit nu doar asupra elevilor participanti si al familiilor gazda dar si asupra tuturor scolilor implicate in multe activitati creative ce au legatura cu invatarea pentru un stil de viata sanatos. (...) Joi dimineață am avut o cursă energică de : Zumba, Mind-fights Test unde am avut concursul  despre ceea ce am învățat în timpul proiectului, testul Eurofit –a trebuit să facem 4 sarcini diferite pentru a descoperi puterea, flexibilitatea și rezistența corpului,antrenamentul de fotbal cu antrenorul Martyna, saună, înot la piscină și jacuzzi. Ultima zi în Lituania a început cu exercițiul de dimineață urmat de turneul de baschet în care toate cele cinci țări și-au format echipele. Lituanienii au fost cei mai puternici, dar aurul lituanian si anume piatra de chihlimbar sau ambra cum mai este cunoscut- a fost  câștigat de echipa daneză”, a declarat Corina Pătrulescu, profesor.

Proiectul a fost finalizat cu ceremonia de decernare a cerificatelor de participare  și a premiilor obtinute la cele doua teste. Alături de parteneri din Portugalia, Turcia, Danemarca şi Lituania, ţara coordonatoare, rovinărenii au avut o experienta de neuitat în cadrul acestui proiect.

Galerie foto



Vizualizări: 345

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste