(închide)

Șapte tineri sportivi și artiști din Oltenia, susținuți financiar de o importantă companie

 

      MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a 13-a ediții a programului MOL de promovare a talentelor. În urma propunerilor juriilor de specialitate ale programului, 526 de tineri sportivi și artiști obțin finanțare în valoare totală de peste 560.000 de lei. În cadrul celor 13 ediții ale programului, între anii 2006-2018, au fost acordate finanțări în valoare de peste 3.780.000 de lei, pentru 2.186 de tineri sportivi și artiști.

Din Oltenia au obținut finanțare:
Ene Roxana Maria- atletism
Năboiu Ionela Claudia -scrimă
Tomescu Cristina -pian
Durău Claudia Mariana -scrimă
Coman Mihai Alexandru -tenis de câmp
Vladu Ana Maria Cristiana- judo
Mușulete Ștefania Medeea -atletism

Peste jumătatea proiectelor susținute la această ediție obțin finanțare pentru prima dată: 103 de proiecte din cele 170 la sport și 42 de proiecte din cele 70 la arte. Majoritatea tinerilor sportivi și artiști finanțați la această ediție a programului au rezultate deosebite în ultimii ani pe plan național și internațional: Robert Glință, Daniel Martin, Andrei Anghel la înot, Miruna Lehaci, Matei Mogîrzan, Mălina Aciu la șah, Amalia Tătăran, Bianca Benea, Schlier Zsuzsa la scrimă, Miklós Andrea, Marina Băboi, Andrei Gafița la atletism, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș la tenis de masă, Tămîrjan Róbert la triatlon, Mălina Ciobanu, Mihaela Mitrofan, Mircea Dumitrescu la vioară, Cristina Tomescu, Eva Garet, Cadmiel Boțac la pian.

“Majorarea cu 60% a fondului total de sprijin al programului în acest an a asigurat creșterea cu 35% a numărului tinerilor finanțați și susținerea mai accentuată a celor cu rezultate deosebite. Prezența noastră în planul formării generațiilor de campioni ai României este continuă și constantă de 13 ani, fiind susținută de juriile de specialitate ale programului. Performanțele tinerilor, precum și capacitatea lor de a accesa programul nostru și alte fonduri existente, ne conving în fiecare zi despre utilitatea acestei forme de finanțare”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman&CEO MOL România.

Vizualizări: 441

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste