Școală de vară la Clubul Copiilor Motru. Elevii au participat la cursuri de robotică

 

La Clubul Copiilor din municipiul Motru a avut loc, la începutul acesti luni, o tabără de robotică în cadrul activităților cuprinse în proiectul Școala de Vară. Tabăra urbană de robotică a fost un adevărat succes, 11 copii din municipiu învățând o mulțime de lucruri noi. 

Tabăra Urbană de Robotică Lego Mindstorms EV3 și-a îndeplinit, astfel, misiunea: copiii au fost implicați într-un mix perfect de activități pentru minte, trup și suflet. „Mintea omenească și INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, două componente nedespărțite ale viitorului ne fac să progresăm ca umanitate. Ideea a fost să încurajăm, să îi facem să încerce, să testeze cu ajutorul informațiilor primite în domeniul roboticii pornind de la configurarea unui robot până la cunoștințele fundamentale de operare și programare. Chiar dacă nu toți elevii vor alege să devină programatori profesioniști în viitor, vor putea să se folosească de cunoștințele dobândite aici în aproape orice carieră vor alege mai departe. Eveniemntul a fost organizat de Clubul Copiilor MOTRU, LogisCool Dr. Tr. Severin, CN George Cosbuc și Școala Gimnazială Nr 1 Motru, Asociația Zâmbirici și Palatul Copiilor Tg-Jiu”, a spus Cosmina Vînturiș, coordonatorul activităților de la Palatul Copiilor Motru. 

Cu roboții inteligenți de la LEGO MINDSTORMS EV3 elevii au putut construi mașini pentru a găsi răspunsuri la provocări de robotica tipică și chiar de de inginerie. În timpul taberei, copiii s-au familiarizat cu funcționarea diferiților senzori și motoare; au învățat cum să programeze un robot pentru a simți cu precizie obiectele din jurul său cu senzorii cu ultrasunete etc. 

Vizualizări: 1,149

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste