Sute de elevi din Negomir vor primi tablete și vor beneficia de internet gratuit

 

Potrivit Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, încă 120 de comune și orașe vor primi fonduri nerambursabile pentru tablete și echipamente IT necesare învățământului online, destinate elevilor și cadrelor didactice din preuniversitar, prin Apelul 2 de proiecte din cadrul Acțiunii 2.3.3. Această acțiune a fost destinată îmbunătățirii conținutului digital și infrastructurii TIC sistemice, asistența financiară nerambursabilă, prin intermediul Programului Operațional Competitivitate. În total, în cadrul acestui apel, vor fi finanțate 515 proiecte.

O singură comună din județul Gorj a primit finanțare pentru achiziția de echipamente necesare bunei desfășurări a procesului de educație online și nu numai. Primarul Tudor Oiță de la Negomir a anunțat că proiectul „Achizitie tablete scolare si echipamente IT pentru desfasurarea activității didactice la nivelul comunei Negomir-valoare 734,908.59 ron" a fost aprobat. Astfel, toți copiii de la clasa 0 - până la clasa a VIII a vor beneficia de tablete gratuit si inclusiv de internet, tot gratuit, totul gratie acestui proiect inițiat de primar! 

"Vom achiziționa 214 tablete, 27 de laptopuri performante, mai multe camere web pentru conferințe, proiector, table interactive. De asemenea, se va realiza rețeaua de internet. Ne bucurăm că am reușit să depunem acest proiect care a primit finanțare nerambursabilă. Viitorul copiilor noștri este cel mai important, este mereu cea mai bună investiție ", a spus primarul comunei Negomir, Tudor Oiță. 

Schimbările generate de pandemie au afectat sistemul educational. Autoritățile și-au dorit sa acceseze fonduri ca să îmbunătățească accesul copiilor la educație. 
„Educația capătă o altă formă, se schimbă sub ochii noștri. Nu mai putem concepe școala în afara tehnologiei. Perioada în care furnizarea actului educațional cu prezența fizică în școli a fost restricționat ne-a demonstrat necesitatea dezvoltării rapide a unui cadru dinamic de educație digitală”, a declarat Corina Atanasiu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Inițial, în urma procesului de evaluare, bugetul prevăzut pentru învățământul preuniversitar a fost epuizat după selectarea pentru finanțare a 318 de proiecte, alte 77 de proiecte fiind incluse în lista de rezervă. Ca urmare a faptului că la bugetul dedicat finanțării pentru instituțiile de învățământ superior au fost înregistrate economii în valoare de 37.837.552,97 de euro (echivalentul a 179.891.042,15 lei), MIPE a decis utilizarea acestei sume pentru finanțarea proiectelor depuse de unitățile de învățământ preuniversitar și unități administrativ-teritoriale din regiuni rurale și urbane, respectiv 79 de proiecte din regiunile rurale (o parte din lista de rezervă și o parte nou evaluate) și 41 de proiecte din regiunile urbane din lista de rezervă. În  cel mai scurt timp, va demara contractarea, în ordinea depunerii proiectelor și cu respectarea criteriilor de eligibilitate și de selecție stipulate în ghid.

Vizualizări: 2,690

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste