(închide)

Rezultate extraordinare ale elevilor de la Colegiul Tehnic Nr.2 la Concursul național Lecturiada

 

Implicarea de la Colegiul Tehnic Nr. 2 din municipiul Târgu-Jiu în cadrul  Proiectului Național al Lecturiadei a devenit o tradiție și acel semn de a ne deschide aripile înspre orizonturi interdisciplinare ale învățării. Obiectivele urmărite au fost conturate astfel încât prin metode interactive, activ-participative să atingem reperele idealului educațional actual legat de  învățarea centrată pe elev, plecând de la ideea de inter- și transdisciplinaritate.

De ceva timp, învățăceii clubului IMAGO de la Colegiul Tehnic Nr. 2  Târgu-Jiu, sunt nelipsiți de la toate evenimentele, concretizate în activități literare cu caracter interdisciplinar,  activități interactive, care poartă marca ANPRO (Asociația Nțională a Profesorilor de Limba și LIteratura Română „Ioana Em. Petrescu”), la disciplina Limba și Literatura Română. Implicarea elevilor în număr de peste 40, de la trei clase, a însemnat responsabilitate, creativitate, dorința de a se apropia de arta literară, de interpretarea unui text, de a realiza asocieri și conexiuni  nu într-un mod desuet, ci atractiv, modern, digital, folosind în activitatea de învățare componenta digitalizată, căreia i s-au adăugat cu succes competențele de  A ÎNVĂȚA SĂ ÎNVEȚI CU SENS, A ÎNVĂȚA CUM SĂ ÎNVEȚI, CUM SĂ FACI ȘI SĂ ȘTII în egală măsură să transformi învățarea în performanță, precum și  A ÎNVĂȚA SĂ FII CREATIV, dar și să-și activeze gândirea critică.

Anul școlar a fost pentru învățăceii de la club IMAGO unul al provocărilor, în special cu ei înșiși, dar trecând peste dificultățile de învățare on-line, am reușit împreună să ne bucurăm cu folos de rezultatele  excepționale obținute la Concursul Național ,,LECTURIADA 2020. Istoria unui posibil viitor. Al treilea pas. ȘCOALĂ ȘI ȘCOLI’’,  concurs de digievenimente/digiscriere/digiportofolii înscris în calendarul CAEN, ediția a XII-a.

Elevii au participat de la începutul lunii decembrie a anului școlar 2020-2021 la activitățile cu titlul  Lecturi Paralele, Liste și liste, apoi au continuat neobosiți cu materiale legate de MĂRȚIȘOARE-CĂRȚIȘOARE, Ziua Internațională a Poeziei, precum și Ziua Internațională a Cărții. 

OBIECTIVELE  întâlnirilor  în contextul activităților didactice  au fost creionate, astfel încât elevii să răspundă cu succes sarcinilor de lucru:

1.Să selecteze informația;

2.Să argumenteze propria viziune asupra textului liric;

3.Să utilizeze aplicații digitale;

4. Să realizeze conexiuni între texte lirice diferite pornind de la o temă comună;

5. Să interpreteze pe paliere diferite o temă comună, folosind mai multe oglinzi ; 

6. Să integreze sistemului personal de valori ideea de artă literară.


În  finalul activităților derulate în cadrul Lecturiadei de elevii Clubului Imago de la Colegiul Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu, s-a înțeles că, întotdeauna provocările literare în context actual pot avea ca rezultat o imagine de ansamblu integratoare a disciplinei, elevii fiind antrenați să selecteze informația, să dezvolte argumente, să utilizeze aplicații digitale, să structureze conținuturi, să  învețe cum să învețe. Mulțumesc  pentru implicare elevilor, care au demonstrat că sunt interesați să-și perfecționeze competențele de interpretare a unui text,competențele de a selecta o informație, de a gândi creativ și de ,,A învăța să înveți". Rezultatele  la Concursul Național al Lecturiadei au demonstrat că poate fi atinsă performanța atunci când ești implicat și-ți dorești din suflet să reușești.

FELICITĂRI  destoinicilor și merituoșilor elevi ANISIA CÂRSTOS și ANDREI LUPU, clasa a X-a A, profil protecția mediului, admiși la Școala Solomonarilor, care vor deveni Ucenici Solomonari („Călătoriile de studiu ale ucenicilor solomonari în căutarea celor mai bune intre școli’’). 

Pentru secțiunea DIGISCRIERE - ,,ȘCOLAR PE TIMP DE PANDEMIE’’, liceu, FELICITĂRI minunatului CĂTĂLIN COCOȘ, clasa a XI-a B, profil protecția mediului. Lucrarea lui Cătălin va fi publicată într-un volum al ANPRO cu ISBN.

Link-ul la care pot fi vizualizați premianții: http://www.lecturiadaelevilor.anpro.ro/admisi-2021/ 

Lucrările copiilor pot fi de asemenea vizualizate pe pagina de facebook a Lecturiadei la următoarele link-uri:

Anisia Cârstos:    https://m.facebook.com/groups/1990804990946055/permalink/4741663875860139/ 

Andrei Lupu: https://www.canva.com/design/DAEiTnPaJMI/HAsYmo65SPzeKbt8goiZA/view?utm_content=DAEiTnPaJMI&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer     

Cătălin Cocoș:                  https://m.facebook.com/groups/1990804990946055/permalink/4682726591753868/   
Mulțumesc în special părinților care au crezut în mine, au crezut în noi și, din partea cărora întotdeauna m-am bucurat de respect și susținere necondiționată. Împreună, elevi, părinți și eu, ca profesor coordonator am fost o echipă de succes.

             Profesor coordonator Club IMAGO și activități Lecturiada, 

                            CRISTINA LILIANA DIACONIȚA 

Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste