(închide)

Seară de muzică clasică la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu

 

Iubitorii muzicii clasice sunt așteptați joi, 20 decembrie, de la ora 19:00, Sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, la un recital cameral cu lucrări din creația compozitorului Ludwig van Beethoven. Evenimentul este organizat de Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu. Programul aparţine în întregime geniului Ludwig van Beethoven, unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii. Recitalul pianistului Florin Berculescu și al violonistului Ilie Cealîcu va cuprinde două sonate pentru pian și vioară: Sonata op.12 nr.1, în Re major și Sonata op.24 nr.5, în Fa major. Prețul unui bilet este de 15 lei,  pentru elevi, studenți și pensionari este de 7 lei.

Florin Berculescu, în calitate de pianist, a susţinut peste 300 de concerte şi recitaluri, majoritatea la Târgu-Jiu, dar şi la Râmnicu Vâlcea, Craiova, Bucureşti, abordând un repertoriu vast. A urmat cursuri de specializare în Franţa, la Marsilia, cu Georges Boeuf (compoziţie) şi Anne Marie Girardelli (pian).  A contribuit, împreună cu violoncelistul Mircea Suchici la afirmarea Orchestrei de Cameră “Lyra Gorjului” din Târgu-Jiu, dirijând deseori chiar şi componenţa ei simfonică, fiind invitat în calitate de pianist să concerteze în compania acestei orchestre. A susţinut recitaluri de muzică şi poezie în compania unor mari actori români (Ilie Gheorghe, Ovidiu Iuliu Moldovan,Valeria Seciu, Florin Piersic) şi a colaborat în cadrul unui amplu recital cu naistul Gheorghe Zamfir. De asemenea,  a desfăşurat o intensă activitate de profesor de pian şi acompaniament la Liceul de Artă “Marin Sorescu” din Craiova şi la Liceul de Artă “Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, unde este profesor în prezent.

Ilie Cealîcu este iniţiat în tainele viorii la Liceul de Muzică Şi Arte Plastice din Craiova şi din 1980 până în 1984 îşi desăvârşeşte pregătirea la Conservatorul G.Enescu din Iaşi, unde beneficiază de ajutorul unor maeştri ai învăţământului superior muzical românesc, precum L. Popovici, E. Pîrvu, S. Păutza, S. Varvaroi, E.Bucescu, A.Prelipcean ş.a. În 1984 devine profesor de vioară în Târgu-Jiu la Şcoala de Muzică, actualul Liceu de Arte Constantin Brăiloiu, unde activează şi în prezent. Îmbină fericit cele două laturi ale personalităţii sale (cea pedagogică şi cea de violonist) cu rezultate notorii: recitaluri personale, sau de sonate, împreună cu actualul coleg Florin Berculescu, precum şi audiţii ale elevilor săi.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste