(închide)

Șefă de promoție a Colegiului Auto Târgu-Jiu, Andreea Brînzan vrea carieră în Jandarmerie!

 

Andreea Maria Brînzan este șefa de promoție a Colegiului Auto „Traian Vuia” din municipiul Târgu-Jiu, fiind cea mai silitoare elevă din generația sa, foarte apreciată de colegii săi, care o privesc ca pe un exemplu. În cadrul manifestărilor ocazionate de Zilele Municipiului Târgu-Jiu, Andreea Brînzan a fost premiată de edilul Marcel Romanescu și felicitată pentru rezultatele sale școlare. Fata este foarte apreciată și de profesorii care i-au predat în anii de liceu.

Andreea Brînzan este originară din comuna Godinești, acolo petrecându-și copilăria și așezând temeinic bazele educației sale, cei șapte ani de acasă, despre care spune că sunt foarte importanți. La liceu, adolescenta a învățat mereu bine, și-a dorit să reușească, așa că s-a și implicat în activități școlare și extrașcolare. Acum, rezultatele muncii sale se văd: este șefa de promoție a Colegiului Auto „Traian Vuia”! Își dorește să devină jandarm și va susține admiterea la Drăgășani în iarna acestui an. „Am avut media 8.98 și aș vrea ca după bacalaureat să intru la facultate în Târgu Jiu, la Universitatea Constantin Brancuși. Voi susține, de asemenea, admiterea și la Drăgășani, la Școala Militară de subofițeri-jandarmi Grigore Alexandru Ghica. La jandarmi aș vrea să intru pentru că îmi place meseria aceasta, îmi place să fiu de partea dreptății și să îmi ajut semenii! Este un vis pe care voi lupta să îl îndeplinesc, fiind ambițioasă și determinată de felul meu”, a declarat eleva Andreea Brînzan. În anii de liceu, Andreea a ocupat și funcția de președinte al Consiliului Elevilor și a reușit, potrivit profesorilor săi, să schimbe multe lucruri!

Atât colegii săi, cât și profesorii Colegiului Auto au numai cuvinte de laudă despre cea care a fost șefă de promoție: „Andreea este un copil cu care poţi lucra foarte bine şi de care te ataşezi uşor deoarece este foarte receptivă şi implicată! A fost preşedintele Consiliului elevilor din C.A.T.V. şi a reuşit, prin câteva iniţiative, să schimbe în bine unele lucruri din şcoala noastră. Cu blândeţe şi prietenie şi-a apropiat toţi colegii care nu au despre ea decât cuvinte frumoase. Pe parcursul celor patru ani a participat intens la foarte multe din proiectele şcolii, obţinând distincţii şi premii”, a spus, pentru Pagina Olteniei, profesorul Grațiela Pigui. Eleva spune că a învățat constant și speră să aibă un rezultat bun și la bacalaureat. „Nu mi-a fost foarte greu în anii de liceu, referitor la medii, pentru că eram atentă la ore, domnii și doamnele profesoare sunt foarte bine pregătiți, înțelegeam ce ne explicau, întrebam unde nu înțelegeam ceva și întotdeauna ne susțineau! Am intrat la o olimpiadă de turism, dar nu am mai continuat deoarece am avut niște probleme în perioada aceea. (…) Îmi place foarte mult sportul, îmi place să desenez foarte mult, chiar dacă nu sunt prea bună, îmi place să călătoresc, să citesc”, a spus eleva Andreea Brînzan.

Colectivul Colegiului Auto din Târgu-Jiu transmite felicitări elevei și îi urează succes pe viitor. „Andreea este doar un exemplu, avem în liceu elevi care ne reprezintă cu cinste şi cu demnitate, care se lasă modelaţi de mâinile noastre, iar noi, profesorii încercăm să descoperim acel ceva care îi face speciali şi pe care putem clădi o personalitate frumoasă.  Consider că este frumos să şlefuieşti un diamant, dar este deopotrivă de nobil să şlefuieşti o stâncă pe care să o faci să strălucească asemeni unui diamant! Succes pe viitor, Andreea!”, a spus profesor Grațiela Pigui.

Galerie foto






Vizualizări: 3,471

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste