Suferi de cataractă? Te poți opera gratuit la Spitalul Rovinari

 

Pacienții cu probleme de vedere se pot adresa Spitalului din Rovinari, care a primit spre sfârșitul lunii octombrie, un aparat modern, folosit de medici la operarea cataractei! Reprezentanții Primăriei Rovinari au anunțat că la astfel de intervenţii chirurgicale au acces toate persoanele care dispun de asigurare medicală.

Medicul specialist oftalmog Dr. Ciobotea Dana este cea care realizează la Spitalul Orașenesc ”Sf. Ștefan”, din Rovinari, operații de cataractă. Medicul este tânăr și foarte bine pregătit profesional și va efectua operația printr-o tehnică chirurgicală modernă.
Aceste intervenții sunt minim invaziv, tehnica folosită fiind facoemulsificarea. Aparatul folosit pentru efectuarea interventiilor este modelul STELLARIS BAUCH & LOMB, aparat care valoreaza 50.000 euro. Cataracta reprezinta tulburarea de transparență a cristalinului, peste 70% din oamenii sănătosi pot face cataractă, dupa vârsta de 65 ani.
Prin operație, medicul oftalmog Dr Ciobotea Dana inlocuiește cristalinul opacifiat din interiorul ochiului cu un cristalin artificial, care nu mai necesită inlocuire pe viitor.
Operația nu doare, durează 20 de minute si se face cu anestezie locală. „Aparatul utilizat in realizarea acestor operații este de ultimă generație, folosind ultrasunetele pentru fragmentarea cristalinului opacifiat. Este o tehnică in care acuitatea vizuală se recuperează rapid, iar trauma asupra țesutului ocular este minimă. La astfel de intervenții chirurgicale au acces toate persoanele care dispun de asigurare medicală”, transmit cei din Primăria Rovinari.

Galerie foto


Vizualizări: 469

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste