(închide)

TRENURI cu sute de călători, OPRITE din cauza viscolului. Probleme, în judeţele Caraş-Severin, Arad, Dolj şi Gorj

 

Trenul Timişoara-Bucureşti, cu 200 de călători, este oprit, duminică, între staţiile Topleţ şi Valea Cernei, din Caraş-Severin,iar trenul Curtici-Bucureşti, cu 60 de călători, este oprit aproape de Vărădia, din cauza vremii. Şi trenul Bucureşti-Budapesta, cu 100 de pasageri, este oprit în jud. Arad. „La această oră, echipele de intervenţie acţionează în teren pe 4 secţii de cale ferată de pe raza regionalelor Craiova şi Timişoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică: Valea Sadului - Lainici, Lunca Budieni - Bărbăteşti, Valea Cernei - Turnu Severin şi Vărădia -Săvârşin, unde nu există tensiune în firul de contact, din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată”, au precizat reprezentanţii CFR.

Circulaţie feroviară întreruptă şi în Gorj, din cauza viscolului

Trenul InterRegio 1822 Arad-Bucureşti Nord este oprit, duminică dimineaţa, între staţiile Budieni şi Copăcioasa, din judeţul Gorj, din cauza lipsei de tensiune.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis, duminică dimineaţa, că, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 202 Târgu Jiu – Filiaşi este întreruptă. Astfel, trenul InterRegio 1822, care se deplasează pe relaţia Arad - Bucureşti Nord, este oprit în linie curentă între staţiile CF Budieni şi Copăcioasa, în judeţul Gorj.

Fără electricitate

Zeci de localităţi din vestul ţării au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii, fiind afectate zeci de mii de familii. Peste 150 de copaci şi 15 stâlpi au fost doborâţi din cauza vântului şi a zăpezii, iar 40 de maşini au rămas blocate în nămeţi, în ultimele 24 de ore, în judeţele afectate de vremea rea, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit IGSU, pompierii şi reprezentanţii autorităţilor locale au intervenit cu utilajele administratorului de drum pentru deblocarea a peste 40 de maşini care nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea de pe autoturisme sau carosabil a peste 150 de arbori şi 15 stâlpi doborâţi din cauza căderilor de zăpadă şi vântului puternic.

În judeţul Olt, pompierii militari au intervenit pentru deblocarea şi repunerea pe roţi a unui autocar răsturnat între localităţile Salcia şi Pleşoiu. Salvatorii au îndepărtat zăpadă care bloca accesul către persoanele din interior, au evaluat medical toţi ocupanţii şi au evacuat pasagerii, în condiţii de siguranţă.

Fenomene meteorologice periculoase, căderi masive de zăpadă, viscol, lapoviţă şi vânt puternic au fost înregistrate efecte în 16 judeţe ale ţării, respectiv Arad, Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Timişoara, Tulcea şi municipiul Bucureşti. „Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au subliniat reprezentanţii CNAIR.

Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste