(închide)

Trofeul Festivalului Internațional „Dor de cânt românesc”, câștigat de o gorjeancă!

 

Cele mai bune tinere voci din toată țara și din Republica Moldova s-au întrecut în cadrul Festivalului Internațional Concurs de Folclor “Dor de Cânt Românesc”, care se află deja la a XIII-a ediție. Competiția a fost organizată de Primăria comunei Cumpăna din județul Constanța. Din Gorj au participat mai mulți copii și tineri talentați, iar trofeul festivalului a fost câștigat de Yasmine Polacek.

Zeci de adolescenți talentați și pasionați de folclorl românesc au participat zilele acestea la un festival internațional din Constanța. Pe scenă au urcat concurenţi din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, dar şi din Republica Moldova. Din juriu au făcut parte personalități precum Elize Stan și Grigore Leșe. Potrivit organizatorilor, recitalurile au fost susținute de interpreți îndrăgiți: Grigore Leșe, Polina Gheorghe, Mariana Man-Gheorghe, Ion Drăgan, Maria Tănase-Marin, Elena Plătică, alături de câștigătoarea Trofeului Festivalului ediției anterioare: Vasia Oprea.

Trofeul Festivalului „Dor de cânt românesc” a fost câștigat de târgujianca Yasmine Polacek.  Adolescenta este unul dintre cei mai talentați tineri gorjeni, câștigătoare a nenumărate premii. Vocea sa este foarte apreciată de specialiști, fiind adesea comparată cu marile soliste ale neamului românesc. Yasmine este o fire sensibilă, frumoasă, pasionată și de desen, lectură, dar și de muzica de toate felurile. „Pasiunea pentru muzică o am de la bunica mea pe care am auzit-o cântând prin casă. Consider că talentul l-am moștenit de la ea, iar vocea de la bunul Dumnezeu. Sunt foarte multumită de tot ce am realizat, dar mai am multe de învățat”, a spus adolescenta.

Galerie foto





Vizualizări: 605

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste