(închide)

Un apreciat medic din Motru s-a stins din viață. „A plecat o ființă atât de dragă, lăsând în urmă durere și tristețe!”

 

Apreciatul și mult-stimatul medic ginecolog Solomon Dobrescu din municipiul Motru a trecut la cele veșnice. Cei care l-au cunoscut, dar și pacientele sale de-a lungul multor ani de carieră au lăsat sute de mesaje de condoleanțe, fiind profund întristați de vestea decesului medicului. Doctorul Solomon Dobrescu se pensionase acum două decenii, după 30 de ani carieră spitalicească. Au urmat alți ani în care a tratat gorjence și nu numai la cabinetul său privat.

Slujba de înmormântare va avea loc duminică, în satul său natal, Ciuperceni. „Astazi a trecut in nefiinta dragul nostru unchi, medicul Solomon Dobrescu! S-a stins o fiinta atat de draga, lasand in urma durere si tristete! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace de-a dreapta Sa pentru totdeauna! Cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu pot sa vina azi la capela Catedralei din orasul Motru, iar inhumarea va avea loc duminica in satul Ciuperceni din judetul Gorj”, a anunțat familia.

Într-un interviu acordat doamnei Ana Ionele de la publicația Monitorul de Motru, Dr. Dobrescu Solomon spunea „În primul rând, trebuie să ştiţi că începuturile carierei mele în specialitatea obstetrică-ginecologie n-au fost aici, la Motru; câteva luni am lucrat în Târgovişte. Între timp luase naştere oraşul Motru şi s-a înfiinţat spitalul. Împreună cu soţia, care absolvise stomatologia, am venit la Motru, în 1971. Am lucrat 8 ani în Spitalul Motru, unde am avut colegi de elită, pe cei mai cunoscuţi medici, oameni deosebiţi, cu o pregătire profesională excepţională, apoi o perioadă de timp am profesat în Drobeta Turnu Severin. M-am întors din nou în Motru, iar în anul 2000 m-am pensionat. Dedicat meseriei, am continuat aici cu un cabinet medical şi am strâns până acum 53 de ani de serviciu. Numai în spital au fost 33 de ani. (...) M-am născut în 25 decembrie 1938, în Ciuperceni. Era Crăciun, era o iarnă geroasă, foarte grea şi mama m-a născut acasă. Am fost 5 copii la părinţi, trei fete şi doi băieţi, dar din păcate fratele s-a stins. Am avut o copilărie foarte grea. De mic copil şi până am ajuns la facultate am muncit în gospodărie, mai ales cu vitele. Am purtat multă vreme opinci, iar vara întreagă umblam desculţ. Pentru că nu aveam bani, dar şi mijloace de transport erau puţine, mergeam pe jos la Tg. Jiu, la liceu. Foarte grele timpuri! Nu-mi aduc aminte să fi avut vreodată bani de buzunar. Atât mi-am dorit să văd filmul „Vagabondul”, care rula pe atunci în Tg. Jiu, încât m-am strecurat pe ascuns şi-am urmărit filmul fără să respir.
Am absolvit Liceul Tudor Vladimirescu în 1955, iar Facultatea de Medicină la Timişoara, între 1955 şi 1961. Multe aş avea de povestit din acea perioadă, am trecut prin momente de nedescris în timpul revoltei din Ungaria, dar poate altă dată o să vă spun mai amănunţit”. 

Galerie foto


Vizualizări: 11,149

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste