(închide)

DGASPC Gorj: Zeci de tineri cu dizabilități urmează cursuri de calificare profesională

 

Asociaţia „INIMI DE GORJENI” a demarat proiectul ,,Șanse pe piața forței de muncă pentru tinerii cu dizabilități instituționalizați”, prin care 15 tineri cu dizabilități instituționalizați din Târgu-Jiu vor urma cursuri de calificare profesională, iar alți 30 vor urma cursuri de educație financiară și prim-ajutor. Programul este finanțat cu ajutorul unui grant Raiffeisen Comunități.
Proiectul a fost lansat pe 20 noiembrie 2020, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, printr-un curs de acordare prim – ajutor oferit de către Crucea Roșie – Filiala Gorj tinerilor cu dizabilități din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu. Proiectul se numește „Șanse pe piața forței de muncă pentru tinerii cu dizabilități instituționalizați” și are o valoare totală de 57.540 lei. Potrivit reprezentanților DGASPC Gorj, proiectul este finanțat cu suma de 45.800 lei (80%) de către RAIFFEISEN BANK ROMÂNIA, prin programul de granturi RAIFFEISEN COMUNITĂȚI și 11.740 lei (20%) de către Asociaţia „INIMI DE GORJENI”.
Parteneri în cadrul proiectului sunt: Asociația Crucea Roșie – va livra sesiunile de instruire în acordarea primului-ajutor. Asociația Lindefeld se va ocupa de instuirea specialiștilor în domeniul consilierii vocaționale și de furnizarea cursului de educație financiară. 

Asociaţia „INIMI DE GORJENI” a fost înfiinţată în anul 2007 și implementează mai multe programe sociale precum: ,,Şcoala Pentru Toți”, ,,Şansa la Viaţă”, ,,Ajutoare de Urgență”, ,,Dacă crezi şi speri, Moş Crăciun vine la tine!” ,,Acţiuni Comunitare” etc.. Fondurile asociatiei provin din cotizațiile membrilor fondatori, sponsorizări și accesrea unor granturi pentru proiecte de educație, asistență socială, sănătate.

Galerie foto


Vizualizări: 1,080

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste