(închide)

Un incendiu devastator le-a distrus agoniseala de o viață! Doi bătrâni din comuna Dănciulești au nevoie de sprijin financiar

 

Ilie și Niculina Stroescu, doi gorjeni din comuna Dănciulești, oameni foarte iubiți în comunitatea locală, au rămas fără tot ce au agonisit o viață întreagă. Sâmbătă, 27 februarie, un incendiu devastator a distrus casa celor doi bătrâni, dar și toate anexele gospodărești. Mormane de resturi fumegânde, scrum, fum negru și foarte multă tristețe și neputință este tot ce a rămas în urma incendiului… Comunitatea locală s-a mobilizat exemplar și face tot posibilul ca să îi ajute să își reclădească gospodăria, însă mai au nevoie de sprijin financiar! Cu toții putem ajuta!

Nu și-ar fi imaginat vreodată că la bătrânețe îi va lovi o asemenea năpastă! Ilie Stroescu are 70 de ani, i-a plăcut mereu munca și și-a crescut copiii cu multă dragoste alături de soția sa, Niculina. Ambii sunt oameni apreciați de către comunitatea locală, oameni care au sărit mereu în ajutorul celor care aveau nevoie. Acum se află într-o situație ingrată: în urma unui incendiu puternic, locuința, dar și anexele din gospodăria familiei Stroescu din satul Rădinești al comunei gorjene Dănciulești au fost făcute scrum! Incendiul ar fi pornit de la o instalație electrică și nu a putut fi stins la timp. Potrivit localnicilor, s-a extins foarte repede și a distrus tot în cale. Nea Liuș -așa cum îl strigă toți sătenii-a încercat să salveze câteva bunuri din casa cuprinsă de flăcări, ba chiar și-a riscat viața încercând să salveze purceau cu purcei din cotețul care ardea. Le-au sărit în ajutor vecinii, dar până la sosirea pompierilor, totul era distrus de foc.

Cei doi soți au muncit toată viața ca să aibă o gospodărie frumoasă, cu cele de trebuință, și-au crescut copiii și acum se bucurau de nepoței. Nu își imaginau că o asemenea „cumpănă” le va distruge liniștea sufletească, nu și-ar fi imaginat vreodată că vor ajunge să nu mai aibă casa lor. Acum dorm la o familie vecină și sunt distruși de durere. Copiii lor fac tot posibilul ca să îi ajute, dar fiecare are greutățile lor și nu își permit să reconstruiască singuri casa părinților. Mai mulți membri ai comunității locale s-au mobilizat și au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru soții Stroescu, mai mulți oameni de bine au donat deja lemn de construcție și alte materiale. Câteva zile, localnicii și familia Stroescu au încercat să facă ordine în gospodărie, să vadă ce mai poate fi salvat și ce vor putea folosi la reconstrucția casei. Va fi mult de muncă și va fi nevoie de mulți bani. Fiecare dintre noi putem ajuta, orice sumă contează!

Se pot face donații  în conturile RO83BRDE200SV64406052000-în RON-BRD-GSG, dar și în contul de Euro- RO94BRDE200SV67118922000, ambele deschise pe numele lui STROESCU CATALIN-NICOLAE, fiul lui Ilie Stroescu.

Familia Stroescu are nevoie de sprijin, are nevoie de noi toți! Orice sumă donată va conta! Reclădim viața unor bunici iubiți-reclădim împreună ce a distrus focul!

Galerie foto





Vizualizări: 4,060

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste