Expoziție de mare valoare la CJCPCT Gorj! Instituția împlinește 53 de ani de la înființare

 

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj aniversează 53 de ani de existență! Astfel, marți, 2 martie 2021, începând cu ora 11.00 în Sala „Florin Isuf” a instituției va fi organizată o expoziție de artă populară - sculptură lemn. Artiștii Pompiliu Ciolacu și Emilia Drăgotoiu Nanu, referenți antropologie și muzică ai Centrului, vor expune icoane și costume populare tradiționale. 

Etnologul Pompiuliu Ciolacu este cel care realizează icoane de vatră și tripticuri de vatră, fiind printre puținii care fac acest lucru la nivel național. Puteți vedea în cadrul expoziției câteva dintre cele mai frumoase obiecte realizate de acesta. Emilia Drăgotoiu Nanu, referent muzică în cadrul CJCPCT Gorj, vă propune să vedeți o impresionantă colecție de costume populare ce provin din zona Gorjului. Acestea au o vechime de peste 70 de ani, iar motivele de pe costume sunt tradiționale, florale sau geometrice și sunt țesute în război pe pânză de casă.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj este un așezământ cultural aflat sub autoritatea Consiliului Județean Gorj. Instituția își structurează activitatea în funcție de 4 programe culturale cu peste 100 proiecte în domeniile cultură populară și cultură scrisă/ de elită/ profesionistă. 

Galerie fotoVizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste