(închide)

Unic în România! „La hamace între stânci”, la 200 m înălțime! Se întâmplă la Baia de Fier

 

În comuna Baia de Fier din frumosul județ Gorj va avea loc la sfârșitul lunii iunie un nou eveniemnt sub genericul „La hamace, între stânci”! Astfel, suspendați la 200 de metri, amatorii de senzații tari vor admira frumusețile de nedescris ale zonei și se vor relaxa într-un mod absolut unic în România! Acesta este un eveniment al Clubului Alpin Român în parteneriat cu Clubul White Wolf.

În baza parteneriatului dintre Clubul Alpin Român – Secția Universitară București și Montan Club White Wolf Baia de Fier, va avea loc prima ediție din 2019 a evenimentului inedit „La hamace între stânci”! După 2008, prin dăruire, pasiune și eforturi deosebite din partea White Wolf Club și a partenerilor montani – Clubul Alpin Român București, Școala Alpină Craiova, Serviciul Public Salvamont Gorj – zona de Nord Est a Gorjului a devenit un adevărat rai pentru iubitorii activităților montane. La traseele de drumeție, alpinism-escaladă, via ferrata, canyoning, speologie, s-a adăugat o nouă atracție a înălțimilor: în premieră națională, în 2018 a fost amenajată o zonă permanentă de hamace suspendate. Povestea „La Hamace” a început din dorința de a oferi iubitorilor de aventură și relaxare contexte sociale și sportive inedite, culminând cu ancorarea hamacelor la înălțime. Primul episod, din 2017, "La hamace în Parc Titan", în parteneriat cu Urban Camping și Frufru, s-a bucurat de peste 300 de participanți și 40 de hamace instalate. Urmatoarele ediții s-au desfășurat în areal montan, sub numele "La Hamace Între Stânci", unde participanţii entuziaști s-au bucurat de ateliere de escaladă, ateliere de noduri, trasee de via ferrata, de drumeție, foc de tabără și 10 hamace ancorate la 200 m de sol.

Sfârșit de lună în hamac!

Luna aceasta, mai exact pe 29 și 30 iunie, va avea loc cea de-a IV ediție a evenimentului: „Vă așteptăm la prima edițtie pe anul 2019, "La Hamace între Stânci IV", să continuăm povestea la Baia de Fier - Peștera Muierii, și să ne bucurăm de frumusețea zonei și de multiplele activități pe care le vom face. Acesta este un eveniment al Clubului Alpin Român în parteneriat cu Clubul White Wolf”, transmit organizatorii. Sunt așteptați să se înscrie 16-20 de persoane, cu o condiție fizică medie și peste medie, interesate de activități montane și de activități sportive în general. Vor fi organizate ateliere de escaladă și via ferrata structurate în funcție de abilitățile participanților; participanții vor traversa puntea indiană pentru a ajunge la hamacele pregătite. Programul include și o drumeție la Şura Haiducilor. Echipamentul obligatoriu pe care participanții trebuie să și-l asigure este cel de drumeție, căci cel de escaldă (fără espadrile) şi cel necesar parcurgerii de via ferrata va fi asigurat de organizatori. Cost de participare: 100 lei de persoană, iar pentru membrii CAR: 70 lei de persoană. Înscrierea se face prin e-mail la adresa: [email protected] în care trebuie specificat numele complet, experiența montană, dacă aveți echipament de escaladă (cască, ham, espadrile) și, în câteva cuvinte, ce așteptări aveți de la acest eveniment.

Sursa: https://www.facebook.com/events/

Galerie foto





Vizualizări: 34,733

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste