(închide)

Urcatul oilor la munte, marcat și anul acesta la Novaci!

 

Duminică, 16 mai 2021, novăcenii sărbătoresc "Urcatul oilor la munte", fără participarea unor formații artistice din alte localități din țară, într-o formă restrânsă din cauza rigorilor impuse de actuala stare de pandemie. 

Nu renunță la tradiții și nu o vor face vreodată! Este promisiunea novăcenilor, care și anul acesta vor marca importanta sărbătoare „Urcatul oilor la munte”! Dumincă, 16 mai, la Novaci va avea loc Urcatul oilor la munte, eveniment marcat prin organizarea unui spectacol tematic dedicat îndeletnicirilor reale ale crescătorilor de animale, specifice acestui anotimp, primăvara. Potrivit organizatorilor, întreaga desfășurare a spectacolului va fi transmisă online, duminică, începând cu ora 11.00 pe contul de Facebook al Primăriei Orașului Novaci, pe al Casei de Cultură Novaci, al Centrului de Informare Turistică Novaci și pe canalul de You Tube al primăriei. Vor fi prezenți în spectacol artiști amatori, tineri și copii, membri al Ansamblului Folcloric "Nedeia", ai Grupului vocal "Nedeia", ai Școlii de dans "Nedeia" și Grupul de suflători coordonat de profesorul Ion Lianu. Instructori: Dragoș Medrega, Elena Balan, Santu Simona și Elena Basarabă. ORGANIZATORII eveniemntului sunt: Primăria si Consiliul Local Novaci
și Casa de Cultură Novaci, iar colaboratori, Scoala Populară de Arte " C-tin Brâncuși Tg. Jiu, Centrul Județean pentru Promovarea și Çonervarea Culturii Tradiționale Gorj, Asociația Crescătorilor de Ovine și Bovine Novaci. Coordonatorul  artistic al evenimentului este pŕofesorul Elena Basarabă. 

Vizualizări: 1,151

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste