(închide)

Val de frig în toată țara!

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis că temperaturile sunt în scădere în toată țara. De Revelion va fi frig, după care urmează o nouă încălzire a vremii.

 
Și în Oltenia, până pe 31 decembrie, vremea va fi într-un proces de răcire treptată. Valorile termice diurne vor scădea până la 1 … 2 grade la sfârșit de an. Apoi, temperatura aerului va crește de la o zi la alta, iar pe 5 ianuarie media maximelor va fi de 6 grade. Temperaturile nocturne vor scădea de la o valoare medie de aproximativ 8 grade la începutul primei săptămâni de prognoză, spre -5…-4 grade. Precipitații slabe cantitativ se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare pe 27, 28 și 29 decembrie.

De sâmbătă, vremea se schimbă și temperaturile scad cu până la zece grade. Mai exact, nu vor depăși pragul de 0 grade în centrul țării și în nord-est. Doar în zona de sud, temperaturile vor rămâne mai ridicate, fiind anunțate maxime de șapte grade. „Duminică vor fi maxime negative. Minus 3, minus 2 în nordul Moldovei, 5-6 grade în Oltenia și zona litoralului”, a declarat Mihai Timu, meteorolog de serviciu al ANM, pentru Libertatea. Începând de vineri, în jumătate de nord a țării, cerul va fi noros și va ninge în centrul țării, în special în zona montană.

Vizualizări: 777

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste