Vești importante din educație! Sorin Cîmpeanu: Vacanţă de primăvară în perioada 2 aprilie - 4 mai

 

Vacanţa de primăvară va avea loc în perioada 2 aprilie - 4 mai, pentru a reduce mobilitatea în actualul context epidemiologic, iar Evaluarea naţională se va susţine între 5 şi 8 iulie, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă. El a precizat, totodată, că evaluarea la clasa a II-a va fi programată în cursul lunii mai. 

"Pentru ca perturbările să fie minime, am propus o serie de modificări în structura anului şcolar. (...) Propunând o vacanţă de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, această vacanţă va cuprinde perioada Sărbătorilor Pascale, fie că vorbim de Sărbătorile Pascale Catolice în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe în data de 2 mai. Vacanţa de primăvară - prelungită cu trei săptămâni, începând cu data de 2 aprilie până pe data de 4 mai. În acest fel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanţe în tot sistemul de învăţământ preuniversitar", a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, examenul de Bacalaureat se va desfăşura la datele planificate, însă Evaluarea naţională se va susţine între 5 şi 8 iulie.

Propunerile ministrului Educației trebuie aprbate de CNSU, conform spuselor acestuia.

Sursa: https://www.agerpres.ro/educatie

Vizualizări: 293

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste