(închide)

Încă un proiect Erasmus+ încheiat cu succes la Liceul Teoretic Novaci

 

În 2019, la Liceul Teoretic Novaci, începea derularea activităților din cadrul Proiectului Erasmus+ de mobilitate KA102-VET „Facilitarea inserției pe piața muncii prin participarea la stagii de pregătire în spațiul european", proiect  realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. 

Proiectul a avut drept obiective: dezvoltarea cunoștințelor și abilităţilor elevilor Liceului Teoretic Novaci, pentru o mai bună inserție profesională pe piața muncii locală și europeană, dezvoltarea spiritului antreprenorial prin contactul cu condiţiile şi relaţiile de muncă din spaţiul UE; dobândirea unei culturi tehnice specifice profilului tehnic studiat, îmbunătățirea atitudinii privind mobilitatea ocupaţională şi pregătirea continuă a forței de muncă și nu în ultimul rând, dezvoltarea personală a participanților prin ameliorarea competenţelor cultural-lingvistice și de comunicare.

Potrivit reprezentanților Liceului Novaci, în perioada 21.10.2019 - 11.11.2019, s-a derulat fluxul I al proiectului. Atunci, 10 elevi de la Liceului Teoretic Novaci au realizat stagiul de pregătire practică în Malaga  - Spania, la următoarele agenții de turism: Albalatour, Marimartur, Big family, Qqbikes, Econatural Way. Elevii au fost însoțiți de profesoare Redeca-Lăcătușu Lavinia-Amelia, profesor de discipline economice și Țăpîrdea Simona, profesor de informatică. Fluxul II trebuia să se desfășoare în luna mai 2020, dar a fost amânat din cauza pandemiei provocate de virusul Sars-Cov2.

Astfel că, în perioada 23 ianuarie - 14 februarie 2021, un grup de 10 elevi de la clasa a XII-a B, profil tehnologic, specializarea Tehnician în turism, au efectuat stagiul de pregătire practică în Malaga, Spania, la următoarele agenții de turism: Albalatour, Marimartur, Big family, Qqbikes, Econatural Way. Elevii au fost însoțiți de profesoarele Hohoi Narcisa și Redeca-Lăcătușu Lavinia-Amelia. „Stagiul de formare profesională a durat 21 zile și a reprezentat o experiență unică și extrem de utilă pentru elevii participanți. Elevii au efectuat un stagiu de practică la agenția de turism Marimartur SL din orașul Malaga, situat în sudul Spaniei fiind respectate măsurile de protectie împotriva COVID-19. (...) Viitorii absolvenți ai profilului tehnologic au beneficiat de o pregătire de specialitate cât mai apropiată de condițiile existente de piaţa muncii atât pentru asigurarea succesului școlar imediat – obținerea atestatului de competențe profesionale în turism, cât și pentru a le oferi perspective îmbunătățite de carieră”, a spus Narcisa Hohoi. În cele trei săptămâni de practică, elevii și-au desfășurat activitatea într-un cadru ce le-a favorizat crearea spiritului de echipă, le-a dezvoltat comunicarea, le-a sporit încrederea în sine și i-a ajutat în formarea și dezvoltarea spiritului antreprenorial. „Comunicând cu personalul organizației partenere au avut ocazia să își depășească barierele lingvistice și să lege prietenii”, a declarat profesor Redeca-Lăcătușu Lavinia-Amelia.

Galerie foto




Vizualizări: 1,111

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste