Video: Chipul lui Decebal, „rege” peste Cazanele Dunării!

 

Zona turistică a Cazanelor Dunării este spectaculoasă și renumită în toată Europa, aici venind anual zeci de mii de turiști, pentru a admira peisajele mirifice, frumoasa Dunăre și pentru a se bucura de ospitalitatea antreprenorilor din Mehedinți și nu numai. Zona este renumită și pentru celebra statuie „Capul lui Decebal”, iar dacă nu ajungeți prea curând în zonă, suntem siguri că acest articol, care conține o imagine magnifică (panoramică n.red.) realizată de echipa VideoUHD (Filmări aeriene cu drona n.red.) vă va oferi șansa de a vă bucura de o călătorie virtuală!

Toți turiștii care ajung la Cazanele Dunării se opresc pentru a face fotografii cu statuia declarată ce amia înaltă din Europa-dintre statuile sculptate în munte, piatră. Chipul lui Decebal are 55 de metri înalțime și se află pe malul Dunări, între localitățile Eșelnița și Dubova, din județul Mehedinți.

Lucrările au fost efectuate în perioada 1994-2004, însă statuia nu a fost finalizată, ea fiind gata în proporție de 60%. Florin Cotarcea a fost artistul care a condus lucrările, echipa sa având 12 membri. Potrivit acestuia, lucrarea se vede foarte bine din depărtare, dar de aproape nu-mai era de lucru la Chipul mărețului Decebal, însă omul de afaceri care a finanțat măreața operă a încetat din viață la câțiva ani după ce prima etapă fusese finalizată. Realizarea statuii a fost posibilă datorită lui Iosif Constantin Drăgan, unul dintre cei mai bogați oameni din România postdecembristiă. Sclptura l-a costat un milion de dolari, iar sub capul lui Decebal scrie: „Decebalus Rex-Dragan facit”-„Regele Decebal-făcut de Drăgan”!

Dacă nu ați vizitat această zonă a României, vă invităm să o faceți cât mai curând! Cazanele Dunării, minunata Orșovă, Mănăstirea Sfânta Ana, Mraconia, pensiunile din zonă, peisajele de vis vă vor transpune într-o cu totul altă lume! Orele petrecute aici nu le veți uita prea repede! Vizitați România! Este minunată!

Galerie foto





Vizualizări: 1,228

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste