(închide)

Vindem istoria pe OLX! Caută cumpărător pentru Hotelul Traian din Băile-Herculane

 

Statul român lasă, intenționat sau ba, să îi scape din mâini clădiri istorice din țara noastră, acestea ajungând să fie scoaze la mezat de privați. La Băile Herculane, din păcate, o clădire ridicată de un împărat, dintr-o stațiune ce, acum 150 de ani era „Perla Europei”, a fost scoasă la licitație pe…OLX. 

Este cazul faimosului hotel Traian, fost Carol I, ce încearcă să-și găsească cumpărător pentru cel puțin 1.300.000 de euro, după cum scrie în anunț-publică cotidianul Click.
„Societate în insolvență scoate la licitație prin lichidator în data de 05 septembrie 2019 hotel în curs de amenajare în Băile Herculane, 74 camere, 7412 mp (Hotel Carol I)”. Așa sună, sec, prima parte a anunțului publicat pe OLX de actualii patroni. Societatea ce deține hotelul, SC Hotel Dacia SRL, e în insolvență și scoate la vânzare câteva dintre proprietăți printr-un cabinet individual de insolvență. „Valoarea de piață recomandată” este de 12.083.989 lei, adică 2.599.266 euro, fără TVA. 

Dar cum să „estimezi” istoria? Asta se întreba și Dan Negru, pe contul personal de Facebook, intr-o postare intitulată "Istoria se vinde la bucată, pe OLX". După cum, paranteza aceea, din anunțul de la început, este esențială. Pentru că e vorba de una dintre clădirile emblematice ale fostei, putem spune, stațiuni Băile Herculane. Renumită încă de pe vremea romanilor pentru apele ei speciale, acum a fost aproape „îngropată” de teribilii lor urmași cu „î din a”. Iar Hotelul Traian e unul dintre exemplele acestei nesfârșite procesiuni de înmormântare a lucrurilor de preț.

Continuare pe https://www.click.ro

Vizualizări: 1,238

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste