(închide)

Voluntara de la SMURD Gorj, admisă cu brio la Medicină: „Simt că mă voi dedica cu tot sufletul meseriei!”

 

Andreea Dănărîcu, tânăra gorjeancă pasionată de salvarea vieților, care a intrat în atenția opiniei publice în urmă cu doi ani, după ce a devenit voluntar la SMURD în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj, a trecut cu brio de admiterea din această vară la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Andreea se pregătește de doi ani pentru această admitere, dar eforturile i-au fost încununate de succes, ea fiind admisă la Medicină cu media 9,86. Dincolo de fericirea acestei mari reușite, Andreea ne-a mărturisit că sufletul îi este bucurat și de faptul că în anii studenției îi va fi alături prietena și colega ei din liceu, Roxana Neagoe, admisă și ea cu o medie foarte bună, la aceeași facultate.

Andreea Dănărîcu are 18 ani şi este absolventă a Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu, unul dintre cele mai bune licee din judeţul Gorj. De aproape doi ani, adolescenta activează ca voluntar în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj şi face parte din cadrul echipajului SMURD. Tot de doi ani, tânăra a început să se pregătească serios pentru admiterea la Medicină, convinsă fiind că vocația sa este să salveze vieți și să ajute oamenii să se însănătoșească. „Am ales Medicina pentru că vreau să ajut oameni aflați în suferință, iar experiența acumulată la SMURD mi-a fost utilă și mi-a întărit convingerile că aceasta este profesia care mi se potrivește. Simt că mă voi dedica cu tot sufletul.”, spune tânăra studentă.
Chiar dacă examenul de admitere nu a fost deloc ușor, Andreea Dănărîcu a reușit să obțină 9,86, ocupând astfel un loc bugetat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Bucuria i-a fost cu atât mai mare cu cât și buna ei prietenă, Roxana Neagoe, a fost admisă la aceeași facultate, tot pe un loc fără taxă. Astfel, după ce timp de patru ani au împărțit aceeași clasă și au „adunat” multe amintiri de neuitat, Andreea și Roxana vor fi împreună în continuare, la Timișoara, ca tinere studente la Medicină. „Roxana îmi este mai mult decât o prietenă și mă bucur nespus că am reușit amândouă să trecem cu bine de acest examen. Nu a fost ușor, dar cu muncă, sacrificii și studiu intens și o pregătire corespunzătoare, orice e posibil. Îmi doresc să termin cu bine facultatea și mă zbat să iau note mari la rezidențiat”, a mărturisit Andreea.
Pe lângă dorința de a salva vieți, Andreea Dănărîcu este pasionată și de citit, de fotografii și de filme. Crescută și educată în baza unor principii solide de viață, Andreea spune că își dorește să devină un bun medic și să-și facă părinții mândri de reușita ei. Marius și Nadia Dănărîcu deja sunt cei mai fericiți părinți, după cum au și au scris pe conturile lor de pe o rețea socială, la scurt timp după aflarea rezultatelor de la admitere.

Și din partea noastră, colectivul publicației Pagina Olteniei, felicitări, Andreea! Felicitări, Roxana! 

Galerie foto



Vizualizări: 4,035

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste