(închide)

Vrei să crești un copil și să primești bani? DGASPC Gorj recrutează asistenți maternali

 

Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj derulează, până pe data de 22 februarie, o campanie de recrutare asistenţi maternali profesionişti! Aceștia vor asigura, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliu, creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor care pot beneficia de o măsură de protecţie specială la asistent maternal profesionist.

Potrivit reprezentanților DGASPC Gorj, asistentul maternal profesionist este persoana care ia în îngrijire la domiciliul său, pentru o perioadă determinată, unul sau mai mulţi copii în dificultate, ca urmare a hotărârii Comisiei pentru Protecţia Copilului sau instanţei de judecată. Plasarea copilului în dificultate într-o familie substitutivă reprezintă o alternativă de tip familial la sistemul rezidenţial de protecţie. Fiecare asistent maternal profesionist primeşte în plasament unul, doi, trei sau patru copii, în funcţie de împrejurările existente.

Asistenții maternali profesioniști se bucură de o serie de beneficii pentru creşterea şi îngrijirea copilului, respectiv: un salariu între 2080 și 2511 lei/lună, în funcție de vechimea în muncă; spor de încordare psihică de 15%; spor de 15% pentru al II- lea copil dat în plasament; spor de 25% pentru plasamentul fiecărui copil cu dizabilităţi, aflat în plasament; spor de 5% din salariul de bază pentru asigurarea continuității în muncă; vouchere de vacanță; indemnizație de hrană. De asemenea, copii aflați la asistentul maternal beneficiază de:  alocaţia lunară de plasament în cuantum de 600 lei/copil, iar dacă copilul este încadrat în grad de handicap, beneficiază de alocaţie lunară de plasament majorată cu 50%, respectiv 900 lei;  alocaţia de stat pentru copil: – pentru copilul cu vârsta până la 2 ani sau pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap – 200 lei/luna;  pentru copilul peste 2 ani – 84 lei/lună;  pentru copilul cu dizabilități se acordă și un buget complementar, în funcție de dizabilitate. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul instituţiei din municipiul Târgu-Jiu, strada Siretului, nr. 24, etaj 2, camera 42 – Serviciul pentru copilul aflat în plasament la asistent maternal profesionist, telefon 0353805766

Vizualizări: 4,591

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste