(închide)

Zeci de elevi din Rovinari au dăruit mărțișoare muzicale bătrânilor din centrele Dobrița și Suseni

 

În Parohia Rovinari II, Protopopiatul Tg-Jiu Sud, a avut loc, pe data de 2 martie 2024, o activitate catehetică în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă!”. La această frumoasă activitate au participat 25 de elevi, coordonați de profesorul Adrian Popescu, dar și preotul-profesor Daniel Foanene.

Grupul catehetic „Sfântul Ioan Botezătorul”, alături de profesorul Adrian Popescu și de părintele profesor Daniel Foanene au vizitat două azile de bătrâni „Complexul de îngrijire și asistență Dobrița” și „Complexul de îngrijire și asistență Suseni”.  Pentru a le putea oferi și cadouri persoanelor bolnave, copiii au confecționat mărțișoare și le-au vândut, iar din banii obținuți au cumpărat dulciuri pe care le-au oferit persoanelor aflate în dificultate. Copiii au împărțit celor 140 de bătrâni și bolnavi iconițe, cruciulițe și brățări pe care le-au primit la rândul lor de la Mânăstirea Lainici. Tot din banii obținuți din vânzarea mărțișoarelor copiii au cumpărat două icoane cu Sfântul Nicolae și le-au oferit cadou celor două centre de îngrijire.  cadrul proiectului, copiii au luat masa de prânz la Mănăstirea Dobrița iar cina la Mânăstirea Crasna. Costul transportului pentru desfășurarea proiectului a fost achitat din sponsorizări obținute prin intermediul Asociației Glasul Sufletului. De asemenea, copii s-au întâlnit, la Baia de Fier, cu grupul catehetic „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” coordonat de părintele Ionuț Ciungu. Copiii au socializat  și au vizitat „Peștera Muierii”.  

În desfășurarea activităților, un rol deosebit l-a avut Constantinescu Bianca, eleva  în clasa a 8-a la Școala Gimnazială Nr.1 Rovinari. Un copil talentat și inteligent, un adolescent care are principii solide de viață.

„Anul acesta am fost informați in legatura cu proiectul nostru de suflet ,,Mărțisor pentru bunica” , proiect in cadrul Concursului Național Catehetic ,,Hristos- Cuvântul care vindeca”, iar impreuna cu colegii am dăruit un mărțisor muzical in căminele pentru bătrâni, in mănăstirile și bisericile din Gorj. Cu fiecare întâlnire, bucuria de a canta, de a pregăti pachete pentru bătrâni, devenea tot mai mare, deoarece stiam ca noi nu vom cinsti doar oamenii, ci și pe Dumnezeu, iar in acea încăpere se simtea aceeași stare de spirit. Cuvintele nu pot reda emoțiile pe care le-am simțit atunci când am mers impreuna cu colegii sa daruim un martisor muzical, cât și unul real. Ceea ce ne-a unit pe toți cei prezenți, a fost bucuria de a aduce un zâmbet pe chipurile blajine ale bătrânilor cu ceea ce avem mai bun de dăruit. Pentru o zi am simțit ca timpul s-a oprit in loc, aducând bucurie și liniște sufleteasca in inimile noastre, aceasta fiind ca o hrana spirituală pentru suflete. La finalul zilei ne-am promis ca ne vom revedea și in anii următori in acest proiect. Nimic din toate aceste trăiri nu s-ar fi putut împlini fără implicarea domnului profesor Popescu Adrian, a părintelui Foanene Daniel, cât și celor ce au sponsorizat acest proiect, iar pentru acest lucru le multumim”, a spus eleva Bianca Constantinescu.

Activitatea a avut și un caracter recreativ, prin excursia organizată ca dar pentru copiii implicați în proiect.

Galerie foto







Vizualizări: 645

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste