(închide)

Adnana Serafin, noua speranță a muzicii populare din Mehedinți! „Pasiunea mea pentru muzica populară este o moștenire de familie”

 

Talentata Adnana Serafin este angelică, pasionată și dornică să învețe cât mai mult pentru a deveni o cunoscută interpretă de muzică populară. A învățat să cânte la nai, fluier și pian și are o voce plăcută, care a ajutat-o mereu să fie pe placul celor care o ascultă cântând. Adnana are 16 ani și este elevă la Colegiul Decebal din municipiul Drobeta Turnu-Severin, la profilul „Protecția mediului”. Străbunicii tinerei soliste erau din comuna Samarinești-Gorj, adolescenta învățând de la ei, în mod special de la străbunică, despre datinile și tradițiile populare din această zonă. „Străbunica de la Samarinesti a fost un exemplu pentru mine, mereu m-a sfătuit să duc mai departe cântecul popular. O ființă deosebită, de la care am învățat foarte multe lucruri. Sunt norocoasă cu așa familie. Părinții au mers cu mine peste tot, mă susțin foarte mult în tot ce fac. Tata este solist vocal și mama asistentă medicală, înțeleg pe deplin pasiunea mea pentru muzică! Mi-ar plăcea să merg la Conservator. Voi munci și voi învăța ca să îmi îndeplinesc acest vis și pe celelalte!”, a spus solista Adnana Serafin din județul Mehedinți.  

Are calități vocale și instrumentale deosebite

Adnana a început să cânte de la vârsta de șase ani. Acum, după un deceniu, adolescenta excelează la nai, fluier și pian și are o voce foarte apreciată de specialiști. „Cânt la nai, fluier, pian și voce. Sunt eleva domnului profesor doctor Ștefan Popescu și a fiului dumnealui, domnul  Ciprian Popescu, de un an de zile. De asemenea, colaborez cu Daniel Bobocel din Craiova și cu Daniel Pițigoi din Târgu Jiu. Muzica este mare mea pasiune și nu voi renunța niciodată la acest drum. De aceea vreau să urmez și Conservatorul. Voi avea și un album-CD, am deja două piese ale mele. Pasiunea mea pentru muzica populară este o moștenire de familie, muzica populară cât și portul popular reprezintă tot ce ne-au lăsat mai de preț străbunii”, a mai afirmat Adnana Serafin. De-a lungu anilor, solista și instrumentista din Mehedinți a participat la multe concursuri și fetivaluri și a revent acasă cu premii importante. Muncește mult, se împarte între școală și orele de la Școala Populară din Târgu-Jiu, dar reușește să aibă rezultate foarte bune la ambele. „Am ales de la început muzica populară deoarece asta se ascultă în familie, moștenesc acest talent de la tatăl meu care are o voce minunată! De mică vedeam că pot cânta ca artistul X sau y, dar o dată cu trecerea anilor mi-am dat seama că trebuie să fiu unic și să îmi formez stilul meu de interpretare. Vocea este cel mai de preț dar oferit de Dumnezeu. Noi tinerii avem datoria și răspunderea morală să ducem mai departe tradițiile, vechile melodii, obiceiurile satului, căci fac parte din identitatea noastră națională și regional. Trebuie să fim capabili de asta! Ultimele mele premii au fost anul trecut la voce de locul 1 în Licurici, Turceni, Berlești și mențiune în Runcu, acum mă pregătesc să merg și la nai. Toate premiile sunt importante, iubesc oamenii și știu că ajung la sufletul lor cu muzica mea”, a declarant artista Adnana Serafin.

Galerie foto








Vizualizări: 2,411

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste