Camil Atanase, copilul fenomen al muzicii populare din Bănie: „Vreau să devin un mare artist al neamului”

 

Camil Atanase este un craiovean în vârstă de 11 ani, foarte talentat la muzică! Copilul este elev al Liceului „Matei Basarab” din Craiova și își dorește să calce pe urmele marilor artiști ai neamului românesc: Liviu Vasilică, Tudor Gheorghe, Ion Dolănescu etc. Premiat la numeroase festivaluri-concurs, în prezent Camil lucrează cu maestrul gorjean Aurel Blondea la melodiile de pe albumul pe care vrea să îl lanseze în toamna acestui an! „În câteva zile voi imprima prima melodie creație proprie, pe care o dedic celor care îmi dau încredere, publicului meu și sunt convins că această piesă, o vlașcă, îmi va da măsura talentului meu de copil!”, a declarat solistul Camil Atanase.

Era în primul an de școală când a realizat că muzica populară este marea sa bucurie. Mai cântase în trecut, însă atunci a cântat și-a cucerit colegii cu melodia „Constantine, Constantine”! Văzându-I talentul, părinții l-au înscris la cursuri de canto.  La numai două luni de la înscrierea la Palatul Copiilor, în februarie 2017, Camil Atanase a început să participe la festivaluri naționale, obținând trofee si premii importante. „În acest an am avut o evoluție deosebită pe toate segmentele carierei artistice. Vorbim aici de aprecieri incredibile, pe care le-am primit din partea unor mari oameni de cultură ai neamului, chiar magistrali maeștri, de la Maestrul Aurel Ion Blondea , Petrică Mâțu Stoian, Niculina Stoican, Claudia Torop, Marius Măgureanu, Codruța Ivona Florescu de la Palatul Copiilor Târgu Jiu etc. Am castigat invariabil toate festivalurile naționale la care am participat anul acesta, am obținut trofeele muzicii populare ale acestor festivaluri (Primavara vedetelor Bucuresti, Zestrea Romanilor Dolj, Gala Castigatorilor, unde am obtinut trofeul la Muzica Populara, Dragostea mea este muzica…) și, o dată cu ele nenumărate invitații în platourile de televiziune”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Camil Atanase.

A făcut impresie foarte bună la „Vedetă-Vocea Populară”!

Una dintre cele mai importante apariții televizate pentru Camil Atanase a fost cea din Festivalul Vedeta-Vocea Populară organizat de către TVR, în luna mai. Acolo, Camil Atanase a reprezentat cu onoare și cinste Ansamblul Maria Tănase din Craiova și a interpretat piese autentice specifice zonei Teleorman. „Aprecierile juriului compus din Petrică Mâțu Stoian, Maria Rotaru și Ivona Codruța Florescu au fost exclusiv la superlativ la adresa mea! Au spus că sunt unic, că sunt un copil de excepție al Olteniei. Maestrul Mâțu Stoian a afirmat că este o onoare pentru domnia sa mă jurizeze pe mine. Emisiunea va fi difuzatăpe 1 iunie la TVR. Evoluția mea artistică mi-a permis să susțin în luna mai 2018, la Tismana, la Festivalul Național al Tarafurilor, un recital în compania câștigătorilor ediției I a Festivalului de Muzică lăutărească Geagu Cătăroiu, Taraful Iancu Jianu-Mitel Drăgulin”, a afirmat interpretul Camil Atanase din Craiova.

Cel mai bun din clasă!

Ambițios, Camil învață foarte bine și are cele mai mari medii. Spune  că își dorește să fie în continuare cel mai bun elev, a participat la olimpiade unde a aobținut rezultate foarte bune. „Sunt copil și îmi place să mă joc, merg în continuare la echipa de fotbal Oltenia junior, dar și la tenis de câmp, fac teatru. L-am convins pe tati, care voia să îl urmez în cariera sa de ofițer, că și ceea ce fac eu, când bucur sincer sufletele oamenilor este important! Vreau să devin un mare artist al neamului, bineînțeles pe lângă o profesie nobilă de profesor sau ofițer, care mi s-ar potrivi de minune, aceasta fiind judecată mea de copil. Am citit că numele Camil semnifică ocrotitorul victimelor, iar eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, chiar cred, deși mi se par vorbe mari pentru un băiețel, că prin vocea mea alin suflete sau cel puțin le bucur!”, a declarat Camil Atanase.

Galerie foto







Vizualizări: 6,962

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste