(închide)

Teatrul „Arte dell'Anima” și Crina Lință, spectacol extraordinar la Târgu-Jiu! „Voi reveni cu mare bucurie pe această scenă!”

 

Teatrul „Arte dell'Anima” din București a participat la Festivalul Național de Teatru <Zilele Elvira Godeanu>, care se desfășoară în perioada 
13 mai - 11 iunie în orașul lui Brâncuși. Teatrul bucureștean a participat în festival cu spectacolul „Lettice și Leușteanul”, de Peter Shaffer, cu Ioana Pavelescu, Crina Lință și Silviu Biriș. Gorjeanca Crina Lință este actriță, producător și manager al Teatrului Arte dell’Anima și al Asociației cu același nume. În 2015 a primit titlul onorific de „ambasador al Gorjului”, iar pe 21 mai a urcat pentru prima dată pe scena teatrului din orașul natal.

„Ambasadorul Gorjului” Crina Lință este actriță, producător și manager al unui teatru privat din București-Teatrul Arte dell’Anima și al Asociației cu același nume. Gorjeanca de succes a jucat pentru prima dată în fața publicului din orașul său natal, Târgu-Jiu, în piesa „Lettice și Leușteanul” în cadrul Festivalului Național de Teatru „Zilele Elvira Godeanu”. Spectacolul a fost unul extraordinar de bine primit de publicul spectator, foarte mulți dintre cei prezenți în sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” manifestându-și dorința de a mai asista și la alte piese ale teatrului Crinei Lință. Astfel, luni seara, 21 mai, sala teatrului din Târgu-Jiu a fost plină, printre spectatori aflându-se chiar și foști profesori din liceu și colegi de ai Crinei Lință. Publicul a fost încântat de jocul actorilor, iar la final aplauzele frenetice au durat minute bune! „Vreau să mulțumesc domnului Brehuță pentru că ne-a invitat în acest festival și domnului viceprimar Adrian Tudor, colegilor mei dragi de liceu, profesorilor mei care sunt prezenți aici. (…) Este o onoare pentru mine să joc alături de asemenea actori precum doamna Ioana Pavelescu și Silviu Biriș. Este o bucurie, o mândrie și o onoare pentru mine să fiu la Târgu-Jiu și vă mulțumesc din suflet pentru că ați extraordinari! A fost o seară specială, o energie magică, un spectacol reușit. Eu am plâns și cu mine o parte din cei care mi-au fost profesori, colegi, prieteni, vecini etc. Mulțumesc tuturor gorjenilor prezenți! Cu siguranță voi reveni cu mare drag și cu mare bucurie pe această scenă”, a spus actrița Crina Lință.

Oltean de poveste!

Originară din Târgu-Jiu, actrița Crina Lință este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București. Este un exemplu pentru toți cei care o cunosc, demonstrând că îți poți schimba cariera și viața dacă vrei cu adevărat! A urmat cursurile UNATC după vârsta de 40 de ani și, alături de soțul său, a înființat, în 2015, Teatrul Arte Dell''Anima, un proiect ambițios cu un scop minunat: își dorește să sprijine cât mai mulți tineri artiști să fie pe o scenă de teatru după terminarea studiilor. „Mi-am dat seama că în viață lucrurile chiar se întâmplă atunci când trebuie. (…) Mai întâi am înființat teatrul, imediat după ce am terminat anul I de facultate, când am observat necesitatea creării cât mai multor spații pentru tinerii artiști, unde să poată performa, și abia după ce am terminat facultatea să mă gândesc la debutul meu. Niciodată nu este prea târziu să-ți urmezi visele. Pentru mine succesul este o recompensă a pasiunii și a dedicării depuse în tot ceea ce facem”, spunea, într-un interviu apărut în Revista Click pentru femei, actrița Crina Lință. În anul 2017, a debutat în teatrul profesionist cu spectacolul „Lettice și Leușteanul”, regia Geanina Hergheligiu, în care joacă alături de Ioana Pavelescu și Silviu Biriș. În același an a mai bifat un debut: cel în teatrul radiofonic, cu spectacolul „Surpriza dragostei” de Marivaux, traducere și adaptare radiofonică Pușa Roth, regia artistică Vasile Manta, în care are rolul principal: Contesa.

Mai multe despre teatrul gorjencei puteți afla aici: https://www.artedellanima.ro/

Galerie foto







Vizualizări: 1,089

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste