(închide)

Performanță: La 12 ani, rovinăreanca Andrada Speriuși vorbește fluent limba engleză!

 

Eleva Andrada Speriuși are 12 ani și este originară din orașul Rovinari. Abia în clasa a V-a, Andrada a impresionat profesorii de la unitatea școlară unde învață, fiind unul dintre cei mai bine pregătiți elevi. Copila vorbește fluent limba engleză, are talent la muzică și desen și note foarte bune la toate materiile. Luna aceasta va participa la faza națională a concursului de limba engleză „Speak out”, după ce a câștigat faza județeană. „Limba engleză nu este doar materia mea preferată, ci pasiunea mea cea mai mare. Dna profesor Anca Cheană m-a ajutat să iubesc material și să învăț să o apreciez cât de mult posibil pentru că mă va ajuta mult pe viitor”, a spus Andrada Speriuși.

Deși are 12 ani, Andrada Speriuși este responsabilă și matură, învață foarte bine la toate materiile și prin multă muncă și pasiune a ajuns ca într-un timp relativ scurt să vorbească fluent limba engleză. Elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială Nr. 3 din orașul gorjean Rovinari, Andrada Speriuși a câștigat faza județeană a Concursului național de limba engleză „Speak out” cu un monolog în limba sa favorită. Competiția nu a fost ușoară, însă eleva este ambițioasă și s-a pregătit foarte bine. „A fost destul de greu la Speak out-secțiunea Monolog în limba engleză, deoarece trebuia să îți fixezi un text bun care să se încadreze în timpul dat, dar, sper surprinderea mea am reuşit cu textul pe care l-am pregătit. Am avut mari emoții deoarece au fost foarte mulți copii buni și nu îmi imaginam că voi trece în faza națională. Pregătirile pentru acest concurs au durat câteva săptămâni. În monolog am abordat subiectul "Copiii au nevoie de iubire în special atunci când nu o merită". Mie mi-a plăcut foarte mult acest subiect și am avut multe idei de dezvoltat pe baza acestuia. Faza națională este la sfârșitul lunii mai, mai exact în perioada de 27-30 mai și se va desfășura la Oradea”, a spus eleva Andrada Speriuși, pentru Pagina Olteniei.

Limba engleză, marea sa pasiune

A descoperit limba engleză la grădiniță și de la 5 ani a început să o învețe. A evoluat repede căci a simțit mereu că aceasta va deveni marea sa pasiune. De-a lungul anilor de școală, Andrada a participat la multe concursuri și olimpiade, obținând rezultate bune. Acum își dorește ca la faza națională a „Speak out” să facă o figură bună. „Pregătirea pentru faza națională va însemna multă muncă și dedicare pentru a mă putea ridica la nivelul aşteptărilor profesoarei mele și al părinților mei. Limba engleză nu este doar materia mea preferată, ci pasiunea mea cea mai mare. Dna profesor Anca Cheană m-a ajutat să iubesc materia și să învăț să o apreciez cât de mult posibil pentru că mă va ajuta mult pe viitor. Am descoperit limba engleză încă de când aveam 5 ani. Citeam multe cuvinte în limba engleză și ascultam diverse cântece. Pe parcurs a început să îmi placă din ce în ce mai mult, iar de-a lungul anilor am avut rezultate destul de bune cu note de 9 și 10. Ştiu că dna profesor Cheană îmi apreciază munca, însă eu îi mulțumesc enorm pentru că m-a ajutat să mă descopăr, iar mare, mare parte din merit este al dumneaei!”, a declarat Andrada Speriuși.  

Muzica, o altă pasiune a elevei din Rovinari

Tot la 5 ani, copila a descoperit și muzica. Cânta și fredona toată ziua, așa că după o vreme părinții au decis să o dea la cursuri de canto. „Cântam orice cantec pe care îl auzeam la televizor. În prezent am patru ani de canto popular cu toate că de mică eram axată pe muzică ușoară, însă am participat și la multe concursuri în care am cântat în limba engleză. (…) Momentan mi-ar plăcea să devin un psiholog, deoarece îmi place mult să conversez cu oamenii și să le ascult problemele încercând să găsesc o rezolvare a acestora. Asta m-am gândit acum, dar probabil pe parcurs părerea mea se va schimba. Mi-ar plăcea extrem de mult să am ocazia să studiez în Anglia fiindcă, cu ocazia acestei mutări acolo mi-aș perfecționa vorbirea oricât de avansată voi deveni pe parcurs până când voi ajunge să încerc și studiile în Anglia”, a afirmat eleva.

Olimpica desenează foarte frumos

„Sunt pasionată mult și de desen și o fac mai mereu timp de o oră și jumătate. În afară de această pasiune descoperită și practicată recent, îmi petrec timpul cântând, scriind citate în engleză și citind sau purtând un monolog în fața oglinzii, deoarece îmi place foarte mult să vorbesc”, a spus Andrada Speriuși din Rovinari.

Galerie foto




Vizualizări: 6,839

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste