(închide)

Gorjeanul Mihai Toader Pasti și echipa EFdeN, în Dubai la olimpiada caselor solare

 

Solar Decathlon Middle East este cea mai importantă competiție de locuințe sustenabile din lume și are loc în Dubai.  În perioada 18 – 28 noiembrie, cele 15 echipe finaliste vor concura în probele monitorizate şi jurizate. În doar 14 zile, echipa EFdeN din România, formată din 33 de studenți de la 4 universități, a asamblat prototipul EFdeN Signature în Dubai. Echipa României a fost printre primele care au finalizat casa în etapa premergătoare competiţiei. Gorjeanul Mihai Toader-Pasti, co-fondatorul și managerul general al EFdeN, este cel care conduce echipa României la Solar Decathlon. „Strategii pasive, design biofilic și tehnologii integrate! (…) reflectă cel mai bine ceea ce am făcut în ultimii 2 ani în cadrul competiției Solar Decathlon Middle East și de ce ar trebui să ne vizitați dacă vă aflați în zonă”, spune Mihai.

EFdeN este singurul ONG din România care dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat funcționează pe bază de parteneriate strategice și sponsorizări. Membrii echipei sunt studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Universitatea Politehnică București și Universitatea București. În această perioadă, echipa EFdeN participă la Solar Decathlon din Dubai, iar competiţia presupune proiectarea şi construirea unor case solare, inteligente şi prietenoase cu mediul care să se adapteze condiţiilor climatice din Orientul Mijlociu. Ediţia de anul acesta se desfăşoară în perioada 29 octombrie – 29 noiembrie, toate cele 15 case putând fi vizitate de cei interesați până pe 29 noiembrie.

În perioada 18 – 28 noiembrie, cele 15 echipe finaliste vor concura în probele monitorizate şi jurizate. Probele monitorizate reprezintă 40% din punctajul final al competiţiei şi presupun testarea casei din punct de vedere al eficienţei energetice, condiţiilor de confort şi funcţionalității, în timp ce probele jurizate reprezintă susţinerea şi argumentarea proiectului în faţa unui juriu internaţional format din specialişti din fiecare domeniu. 

Echipa românilor este condusă de gorjeanul Mihai Toader-Pasti, co-fondatorul si manager general al EFdeN, cofondator EnergiaTa, dar și președintele FEL Romania și copreședinte Eisenhower Fellowships Youth Leaders și Global Shaper. Mihai Toader-Pasti este un om inteligent, bine pregătit profesional și implicat 100% în proiectele sale, un frumos om visător, optimist și zâmbitor, căruia îi place să transforme idei în realitate pentru a face lumea mai bună. România este reprezentată la Solar Decathlon Dubai 2018 de Echipa EFdeN. Românii, în numai 14 zile, au construit casa solară EfdeN, cu tehnică inovatoare și multă creativitate! Până în prezent, echipa EFdeN a câștigat peste 30 de premii naționale și internaționale, la Solar Decathlon și alte competiții.

Casa solară a românilor  poate fi vizitată pe https://www.solardecathlonme.com/teams/team-efden

Un gorjean de poveste

Mihai are 27 de ani, a absolvit Facultatea de Construcții Civile din cadrul Universităţii Tehnice de Construcții București și de 6 ani formează echipe de tineri inovatori ce performează la nivel mondial.  Acesta face parte din generaţia 2016 Forbes 30 sub 30. „În EFdeN suntem peste 40 de persoane din peste 15 județe. Cred că indiferent din ce județ venim sau din ce țară venim este important să vedem ce ne unește și să apreciem diferențele. (…) Sunt gorjean si voi rămâne așa pentru ca m-am născut și am crescut în Tărgu Cărbunești, iar acolo sunt părinții și bunici, am făcut liceul la Târgu Jiu, primii 18 ani au fost puternic legati de aceste doua orașe din Gorj. (…) Am rămas în ţară din dorinţa de a mişca spre bine câteva lucruri în zona sustenabilităţii, energiei şi educaţiei. Nu mi-am pus problema să plec până acum pentru că am simţit că cel mai mare impact pe care îl puteam avea este în România. Mi-am dorit să pot contribui în ţara în care m-am născut şi am crescut, motiv pentru care am co-fondat câteva proiecte care sper să devină independente de mine până la finalul lui 2018 şi să-şi continue misiunea”, a spus Mihai Toader-Pasti.

Nu uitați, echipa EFdeN are nevoie de susținere! Suțineți inovația: www.efden.org/ sustine-inovatia prin donații sau sponsorizări.

Un clip care descrie cel mai bine ceea ce face EFdeN în Dubai   https://youtu.be/paJr9WNbMZc

https://www.solardecathlonme.com/teams/team-efden?fbclid=IwAR28MSPkJnt_c0309lyYIgasmpAtaQ0TzLGgb1uZT-TdnEwbMQUEN5ptmt4

Galerie foto





Vizualizări: 779

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste